ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ; ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ……

468Δύσκολο να το μαντέψεις αλλά και να το πιστέψεις. Η φωτογραφία απεικονίζει μια από τις μεγαλύτερες τουριστικές ατραξιόν του Σιάτλ. Το τείχος της τσίχλας!

Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν κάποιοι φοιτητές που περίμεναν στην ουρά του ταμείου ενός θεάτρου, άρχισαν να κολλάνε τις τσίχλες τους στον τοίχο. Έτσι χωρίς λόγο, για να διασκεδάσουν τη βαρεμάρα τους, οι φοιτητές ξεκίνησαν να φτιάχνουν ένα από τα πιο γνωστά σύγχρονα αξιοθέατα.

509Οι υπάλληλοι του θεάτρου στην αρχή καθάριζαν τον τοίχο από τις κολλημένες τσίχλες, αλλά κάποια στιγμή, τα παράτησαν. Έτσι μπήκαν τα θεμέλια του τείχους της τσίχλας. Από τότε, όποιος περνούσε από το σοκάκι με τσίχλες, έβαζε το δικό του «λιθαράκι» κολλώντας τη χρησιμοποιημένη τσίχλα στον τοίχο. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα μια πανδαισία χρωμάτων. Λογικά και μικροβίων.

Το 1999 το τείχος της τσίχλας ανακηρύχτηκε επίσημο αξιοθέατο του Σιάτλ. Δέκα χρόνια μετά, μπήκε στη δεύτερη θέση της λίστας με τα πιο βρώμικα τουριστικά αξιοθέατα. Και αν συνεχίσει να μεγαλώνει, πολύ πιθανό να χαρακτηριστεί επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Προς το παρόν, το «αξιοθέατο» ξεπερνά τα 15 μέτρα μήκος και 5 μέτρα ύψος. Παρόλο που ακούγεται αηδιαστικό, όσοι έχουν βρεθεί εκεί, λένε πως το σοκάκι με τις τσίχλες μοσχοβολάει φρούτα. … 

mixanitouxronou.gr

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ