ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ

αξιολογησηΑκύρωση των σεμιναρίων για την αξιολόγηση ζητούν με 48ωρη απεργία οι διευθυντές των δημοτικών σχολείων του νομού Λάρισας την Τρίτη και την Τετάρτη 10 και 11 Ιουνίου, βάσει ομόφωνης απόφασης σύσκεψης που συγκάλεσε το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Λάρισας «ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΜΑΣ».

Παράλληλα το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί τους δασκάλους να συμμετάσχουν μαζικά στις  απεργιακές συγκεντρώσεις έξω από 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας , την Τρίτη 10 Ιουνίου και την Τετάρτη 11 Ιουνίου και ώρα  8 το πρωί αξιοποιώντας την τρίωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ για τις μέρες:

Τρίτη 10/6/2014  από τις 8 έως τις 11 π.μ.

Τετάρτη  11/6/2014 από τις 8 έως τις 11 π.μ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου κηρύσσει επιπλέον τρίωρη στάση εργασίας για να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί στις κινητοποιήσεις για τις μέρες:

Τρίτη 10/6/2014  από τις 11 έως τις 2 μ.μ.

Τετάρτη  11/6/2014 από τις 11 έως τις 2 μ.μ.

«Ο Κλάδος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αποφάσεις των Γενικών του Συνελεύσεων έχει ταχθεί καθαρά υπέρ της αυτοαξιολόγησης του εκπαιδευτικού και της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου. Μιας αξιολόγησης που καμιά σχέση δεν έχει με τoΠ.Δ. της κυβέρνησης , που εισάγει τις  αυθαίρετες, αντιπαιδαγωγικές και αντιεπιστημονικές ποσοστώσεις που προβλέπονται στο Ν.4024/2011 (προάγεται το 90% των εκπαιδευτικών από τον βαθμό Ε στον Δ, το 80% στον Γ, το 70% στον Β και το 30% στον Α)  προκειμένου να καθηλωθούν ακόμη περισσότερο οι μισθοί των εκπαιδευτικών

Η αξιολόγηση που προτείνουμε πρέπει να λειτουργεί ως ανατροφοδοτικός μηχανισμός της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Να αξιολογεί το σύνολο των εμπλεκομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία (υποδομές, αναλυτικά προγράμματα, βιβλία, επιμόρφωση, συνθήκες άσκησης εκπαιδευτικού έργου), να κινείται στους άξονες προγραμματισμός, στοχοθεσία, παρακολούθηση και αξιολόγηση από συλλογικά όργανα (Σύλλογος Διδασκόντων σε συνεργασία με το Σχολικό Σύμβουλο), να έχει στόχο την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού  έργου και τη βελτίωση του εκπαιδευτικού και σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ταυτίζεται με τη διαδικασία βαθμολογικής κατάταξης  και μισθολογικής εξέλιξης.

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών έχει δώσει μεγάλους αγώνες για την παιδαγωγική ελευθερία και τη δημοκρατία στο σχολείο και είναι αντίθετος σε κάθε μορφή αξιολόγησης ,  που κατηγοριοποιεί τα σχολεία και τιμωρεί τους εκπαιδευτικούς.

Η προσπάθεια να απαλλαγεί το κράτος από τις διαχρονικές του ευθύνες και να υποδειχθεί ο εκπαιδευτικός ως μοναδικός υπαίτιος των προβλημάτων της εκπαίδευσης, είναι άδικη, επικίνδυνη και δε βοηθάει στη δημιουργία παιδαγωγικού κλίματος στα σχολεία, το οποίο είναι απαραίτητο προκειμένου να έχουμε εκπαίδευση αντάξια των αναγκών της εποχής που διανύουμε», τονίζεται σε ανακοίνωση του συλλόγου Δασκάλων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ