ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ!!!

αξιολόγησηΓύρισε την πλάτη στο σεμινάριο για την αξιολόγηση το σύνολο των διευθυντών δημοτικών σχολείων της Λάρισας με εξαίρεση έναν διευθυντή ο οποίος κάτω από τα επιτιμητικά βλέμματα διευθυντών και εκπαιδευτικών, προσήλθε κανονικά το πρωί στην αίθουσα του 4ου δημοτικού σχολείου για να το παρακολουθήσει.

ΟΙ διευθυντές των δημοτικών σχολείων συμμετείχαν μαζικά σήμερα στην 1η ημέρα της 48ωρης απεργίας ενάντια στο σεμινάριο της αξιολόγησης ενώ αρκετοί ήταν και οι δάσκαλοι που πήραν μέρος στην 3ωρη στάση εργασίας της ΔΟΕ και συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το 4ο δημοτικό σχολείο όπου επρόκειτο να γίνει το σεμινάριο.

Οι κινητοποιήσεις διευθυντών και εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας στη Λάρισα θα συνεχιστούν και αύριο δεύτερη ημέρα πραγματοποίησης του σεμιναρίου για την αξιολόγηση, το οποίο μετά τη σημερινή μαζική αποχή οδεύει προς ακύρωση.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΒΑΘΜΙΑΣ

Με αφορμή τη μεγάλη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην κινητοποίηση ο σύλλογς εκπαιδευτικών α/βαθμιας του νομού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

“Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή (99,9%)των συναδέλφων διευθυντών  στην 48ωρη απεργία , που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ για τα στελέχη εκπαίδευσης.

Χαιρετίζουμε τη μαζική αντίδραση των συναδέλφων εκπαιδευτικών , με τη συμμετοχή τους στη στάση εργασίας και την παρουσία τους στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας .

Ο Κλάδος των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με αποφάσεις των Γενικών του Συνελεύσεων έχει ταχθεί καθαρά υπέρ της αυτοαξιολόγησης του εκπαιδευτικού και της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου. Μιας αξιολόγησης που καμιά σχέση δεν έχει με τo Π.Δ. της κυβέρνησης , που εισάγει τις  αυθαίρετες, αντιπαιδαγωγικές και αντιεπιστημονικές ποσοστώσεις που προβλέπονται στο Ν.4024/2011 (προάγεται το 90% των εκπαιδευτικών από τον βαθμό Ε στον Δ, το 80% στον Γ, το 70% στον Β και το 30% στον Α)  προκειμένου να καθηλωθούν ακόμη περισσότερο οι μισθοί των εκπαιδευτικών

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών έχει δώσει μεγάλους αγώνες για την παιδαγωγική ελευθερία και τη δημοκρατία στο σχολείο και είναι αντίθετος σε κάθε μορφή αξιολόγησης ,  που κατηγοριοποιεί τα σχολεία και τιμωρεί τους εκπαιδευτικούς.

Η προσπάθεια να απαλλαγεί το κράτος από τις διαχρονικές του ευθύνες και να υποδειχθεί ο εκπαιδευτικός ως μοναδικός υπαίτιος των προβλημάτων της εκπαίδευσης, είναι άδικη, επικίνδυνη και δε βοηθάει στη δημιουργία παιδαγωγικού κλίματος στα σχολεία, το οποίο είναι απαραίτητο προκειμένου να έχουμε εκπαίδευση αντάξια των αναγκών της εποχής που διανύουμε

Καλούμε  τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά και αύριο Τετάρτη 11 Ιουνίου και ώρα  8 το πρωί στην  απεργιακή  συγκέντρωση  έξω από 4ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας”.

φωτο αρχείου

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ