ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ «ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ» ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ

περιφερειακοςΔημόσια αντιπαράθεση μεταξύ Δήμου Βόλου και περιφέρειας Θεσσαλίας για την παράδοση του περιφερειακού. Ο Δήμος Βόλου απαντώντας χθες στις δηλώσεις του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού ότι το έργο από το τούνελ της Γορίτσας μέχρι την Αγριά, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Ιουνίου και ότι μπορεί να δοθεί σε χρήση εφόσον το παραλάβει ο Δήμος , αρνήθηκε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο, καθιστώντας σαφές ότι δεν είναι δική του αρμοδιότητα.

Ο Δήμος Βόλου όπως ξεκαθάρισε χθες ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βόλου Φώτης Λαμπρινίδης δεν πρόκειται να παραλάβει το έργο του περιφερειακού, όπως ζητά η Περιφέρεια Θεσσαλίας και αυτό διότι σύμφωνα με το Δήμο πρόκειται για εθνικό δίκτυο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Λαμπρινίδης, δεν είναι δυνατόν να θεωρείται τμήμα του τοπικού οδικού δικτύου ένας δρόμος που συνδέει τρία εθνικά δίκτυα και ειδικότερα τα τμήματα από Βόλο προς Λάρισα, από Βόλο προς Πήλιο και από Βόλο προς Μικροθήβες, που επίσης περιλαμβάνει κοιλαδογέφυρα, ανισόπεδους κόμβους και τούνελ. Παράλληλα όμως όπως τόνισε ο κ. Λαμπρινίδης, το έργο σε αρκετά τμήματα είναι ημιτελές με εξαίρεση το κομμάτι Κραυσίδωνα – Γορίτσα όπου οι εκκρεμότητες που υπάρχουν αντιμετωπίζονται από την εργολαβία «σκούπα».

Η «κόντρα» ανέκυψε εξαιτίας μίας απόφασης επί περιφερειάρχη Φ. Γκούπα, σύμφωνα με την οποία ο περιφερειακός δεν αποτελεί τμήμα διευρωπαϊκών οδικών δικτύων αλλά τμήμα του τοπικού δικτύου. Για αυτό και σύμφωνα με την περιφέρεια Θεσσαλίας αρκεί η παραλαβή του έργου από το δήμο Βόλου έτσι ώστε να δοθεί ο δρόμος σε κυκλοφορία.

Ταχυδρόμος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ