ΑΣΑΝΣΕΡ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ

βασεις (Αντιγραφή)Τα πρώτα στοιχεία από τη βαθμολόγηση των γραπτών των μαθητών στις Πανελλαδικές δείχνουν ότι και εφέτος θα υπάρξουν σημαντικές ανακατατάξεις στις βάσεις των τμημάτων. Όπως αποδείχθηκε ήταν “παγίδα” για τους περισσότερους μαθητές το θέμα της έκθεσης, καθώς όπως φαίνεται το θέμα του ανθρωπισμού δυσκόλεψε την πλειοψηφία των υποψηφίων.

Κάτω από τη βάση ο ένας στους δύο στην Έκθεση

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” η βαθμολόγηση των γραπτών δείχνει ότι πολλοί μαθητές κινήθηκαν κάτω από τη βάση στο μάθημα της έκθεσης. Μάλιστα από τα στοιχεία των διορθωτών προκύπτει ότι ο ένας στους δύο έχει γράψει κάτω από τη βάση και ανάλογες βαθμολογίες φαίνεται ότι θα επηρεάσουν κατά πολύ τη διαμόρφωση των βάσεων.

Από 12 ως 14 έγραψαν οι περισσότεροι μαθητές

Πάντα υπάρχουν οι άριστοι, πάντα υπάρχουν εκείνοι που δεν έχουν καλή απόδοση και τα γραπτά τους έχουν βαθμολογίες κάτω απ’ τη βάση όμως στην πλειοψηφία τους οι μαθητές κάθε χρόνο κινούνται λίγο κάτω από το 15.

Εφέτος σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από τη βαθμολόγηση των γραπτών ο μέσος όρος κινείται από 12 ως 14 και κάπως έτσι η πλειοψηφία των μαθητών θα κινηθεί στις λεγόμενες μεσαίες σχολές επηρεάζοντας έτσι και τη διαμόρφωση των βάσεων, ανάλογα πάντα και με τη σειρά προτίμησης.

Πως δείχνουν να διαμορφώνονται οι βάσεις ανά πεδίο

Μια ανοδική τάση φαίνεται στα περισσότερα πεδία, ωστόσο θα υπάρξουν και μειώσεις σε πολλές σχολές υψηλής ζήτησης.

Άλλες σχολές που … κλασικά είναι ψηλά στην προτίμηση των υποψηφίων θα παραμείνουν σε υψηλά επίπεδα με ελάχιστες αυξομειώσεις όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία.

Έτσι, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις από τη βαθμολόγηση των γραπτών, όλα δείχνουν μια τάση αύξησης των βάσεων στο πρώτο πεδίο και ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα τμήματα των νομικών και φιλολογικών τμημάτων.

Οι σχολές του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου αναμένεται να μείνουν στα περυσινά επίπεδα στην πλειοψηφία τους και ειδικά τα τμήματα μαθηματικών, φυσικής και χημείας, καθώς και η βαθμολόγηση των μαθητών δείχνει ότι κινήθηκαν στον περυσινό μέσο όρο.

Αντίθετα, και εδώ φαίνεται ότι έχει παίξει ρόλο η έκθεση, φαίνεται να υπάρχει μια ελαφρά αποκλιμάκωση των βάσεων στο 3ο επιστημονικό πεδίο και ειδικά σε ό,τι αφορά στις ιατρικές, φαρμακευτικές και κτηνιατρικές σχολές.

Σαφή μείωση των βάσεων προβλέπουν οι βαθμολογητές έχοντας την πρώτη εικόνα από τα γραπτά στο 5ο επιστημονικό πεδίο όπου φαίνεται μια σαφής, προς το παρόν, μείωση των βάσεων στα τμήματα οικονομικών επιστημών.

newsit.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ