ΠΟΣΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΝΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ;

ΓΡΑΦΕΙ Ο Γιάννης Παιδής

samaras_xardoybelhsΑλλαγές στην κυβέρνηση με στόχο να κάνει νέο ξεκίνημα, σε ποιά κατεύθυνση άραγε, έκανε ο πρωθυπουργός, ο οποίος μιλώντας χθες στο νέο υπουργικό συμβούλια, πέραν των τετριμμένων θεατρινίστικων εκφράσεων για σκληρή δουλειά και για καθημερινούς στόχους, άφησε να εννοηθεί ότι από το φθινόπωρο θα αρχίσει η κυβέρνησή του να προωθεί φοροελαφρύνσεις και περισσότερη κοινωνική πολιτική.

Φυσικά όλα αυτά τα έλεγε ενώ γνώριζε πολύ καλά την έκθεση του ΔΝΤ που μιλούσε για νέα μέτρα την περίοδο 2015 – 2017 ύψους 7,5 δισ. ευρώ, για νέες απολύσεις, για περισσότερη ευελιξία στην αγορά εργασίας, ακόμη και για νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις.

Το κυριότερο όμως τα έλεγε όλα αυτά ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα του 2013, η εκκαθάριση των οποίων οδηγεί σε απόγνωση και πλήρες οικονομικό αδιέξοδο το σύνολο των μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων που καλούνται να πληρώσουν για φόρους δυσθεώρητα ποσά, τα οποία και δεν έχουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση μικρομεσαίου επαγγελματίας ο οποίος έχοντας εισόδημα 10.000 € καλείται να πληρώσει σε φόρο και προκαταβολή 4.500 €.

Δυστυχώς ο πρωθυπουργός και από κοντά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κάνουν πως δεν βλέπουν την οικτρή πραγματικότητα στην οποία έχουν οδηγήσει τη χώρα και το λαό και για μια ακόμη φορά χθες ξετύλιξαν το ταλέντο τους στην υποκριτική παίζοντας κακόγουστη παράσταση στις πλάτες του δοκιμαζόμενου λαού έχοντας για υποστηρικτές τα επικίνδυνα παπαγαλάκια των συστημικών ΜΜΕ της Αθήνας, τα οποία πιστά στην υπεράσπιση των συμφερόντων των αφεντικών τους μας παρουσίαζαν χθες μια εικονική πραγματικότητα στην οποία οι νέοι υπουργοί έχοντας στα χέρια το μαγικό ραβδάκι, θα ακουμπήσουν με αυτό όλα τα προβλήματα και θα τα επιλύσουν σύντομα. Αλλωστε θα έχουν για σύμμαχό τους την ανάπτυξη που σιγά – σιγά φτάνει μαζί με χιλιάδες θέσεις εργασίας, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, καλύτερο κράτος, καλύτερες υπηρεσίες κ.λπ. και φυσικά όλα αυτά μέχρι να πάμε στις κάλπες για να εκλέξουμε μια ακόμη εθνοσωτήρια κυβέρνηση ξεπουλημένων στο μεγάλο κεφάλαιο, νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Αλλά φαίνεται ότι το ψέμα για όλους αυτούς έχει κοντά ποδάρια και μάλλον αυτή ήταν η τελευταία κακόγουστη παράσταση των σαμαροβενιζέλων και των συνεργατών τους.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ