MΕ ΑΓΟΡΑΣΤΟ – ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΧΑΜΟΓΕΛΟ1 (Αντιγραφή)Συνάντηση με μέλη και εθελοντές του οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η συνάντηση είχε σαν στόχο την προσπάθεια που γίνεται για τη δημιουργία γραφείου και κέντρου στήριξης παιδιών με ανάγκες στη Λάρισα, καθώς και τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων το φθινόπωρο.

Τα μέλη του ‘Χαμόγελου του Παιδιού’ ζήτησαν τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην προσπάθεια για τη δημιουργία της αντίστοιχης υποδομής στη Λάρισα και τη Θεσσαλία, καθώς και την ενεργοποίηση εθελοντών, συλλόγων και άλλων φορέων στο όλο εγχείρημα.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός από την πλευρά του σημείωσε την αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας στην προσπάθεια αυτή τονίζοντας: «Το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’, αποτελεί έναν εθελοντικό οργανισμό, που επιτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο, κάνοντας πράξη την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών. Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για μας, να συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο σε αυτόν το δύσκολο και αδιάκοπο αγώνα που δίνει επί σειρά ετών το ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ προκειμένου να στηρίξει χιλιάδες παιδιά που βρίσκονται σε κίνδυνο. Για εμάς στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η αλληλεγγύη, η κοινωνική συνοχή και η στήριξη των ιδρυμάτων που προσφέρουν στον τόπο μας πολύτιμο κοινωνικό έργο, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των προτεραιοτήτων μας. Και η ανάγκη αυτή γίνεται πιο επιτακτική, ιδιαίτερα στη δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνουμε, που δεν έχει μόνο οικονομικές, αλλά και κοινωνικές προεκτάσεις. Είμαστε στη διάθεση του οργανισμού και πρόκειται να στηρίξουμε με κάθε τρόπο το εγχείρημα για τη δημιουργία αντίστοιχης υποδομής στη Λάρισα και τη Θεσσαλία».

ΜΕ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

xamogeloΜε μέλη  του «Χαμόγελου του Παιδιού» από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα συναντήθηκε, το μεσημέρι της Τετάρτης,  ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, πλαισιωμένος από στελέχη της «Συμπαράταξης Λαρισαίων». Τα μέλη του συλλόγου  ενημέρωσαν τον κ. Καλογιάννη  για το έργο και τη δράση του «Χαμόγελου του Παιδιού»  σε τοπικό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και για  τον τρόπο λειτουργίας του συλλόγου.

Παράλληλα ο κ. Καλογιάννης ενημερώθηκε  και για τις  εθελοντικές δράσεις  του «Χαμόγελου» στην περιοχή της  Λάρισας με στόχο την απόκτηση σταθερής βάσης στην πόλη ώστε στο άμεσο μέλλον να λειτουργήσει και στην περιοχή μας ο  σύλλογος προσφέροντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες στήριξης του παιδιού και της οικογένειας.

Ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων από τη μεριά του αναφέρθηκε στην επικρατούσα απογοητευτική κατάσταση στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής στην πόλη της Λάρισας  ενώ δήλωσε πως ο τρόπος δράσης και λειτουργίας του «Χαμόγελου» του παιδιού, με τον εθελοντισμό και την ενεργοποίηση των πολιτών βρίσκεται πολύ κοντά στον τρόπο με τον οποίο η «Συμπαράταξη Λαρισαίων» προσεγγίζει τον θέμα της στήριξης του πολίτη από το δήμο.

«Το είχαμε πει προεκλογικά, το καταγράψαμε στο πρόγραμμά μας, και το κάναμε πράξη με την ανοιχτή διαβούλευση με τους φορείς της πόλης, ότι για να λειτουργήσει σωστά η κοινωνική πολιτική στο δήμο της Λάρισας είναι απαραίτητη η συμμετοχή όλων μας και η συνεργασία των υπηρεσιών του δήμου με όλους τους φορείς.

Εμείς θέλουμε το δήμο αρωγό και συμπαραστάτη, σε ρόλο συντονιστή των δράσεων ώστε να αλληλοσυμπληρώνονται, προς το μέγιστο όφελος όλων. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουμε να ανακουφίσουμε και να προσφέρουμε, ολοκληρωμένα, στήριξη στους συμπολίτες μας και τις οικογένειες τους  αυτούς τους δύσκολους καιρούς που η κοινωνική συνοχή κατακερματίζεται.

Το έχουμε αποδείξει άλλωστε, και έτσι σκοπεύουμε να πορευτούμε και ως δημοτική αρχή, ότι μόνο με συνεργασία και διάλογο μπορούμε να προχωρήσουμε  και να βελτιώσουμε τις ζωές και μέλλον όλων μας» δήλωσε ο κ. Καλογιάννης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ