ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ Ο ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση  τμήματος φυσικής αγωγής – αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας

ΕΑΚΛΑΡΙΣΑΣΜε αφορμή την απόφαση της Επιτροπής Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Λάρισας που στάλθηκε στα σωματεία κολύμβησης, μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ και δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο, διαφαίνεται η λογική που διαπερνά την ΕΔ να μετακυλήσει το κόστος λειτουργίας του Κέντρου στους συλλόγους και, κατ’ επέκταση, στους γονείς.

Σε μια περίοδο που η κοινωνία “στενάζει” κάτω από τη λογική των μνημονίων, “πάει περίπατο” το «αθλητισμός κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα του κάθε πολίτη».

Με αποστολή “τιμοκαταλόγου” για την χρήση της μικρής πισίνας που φτάνει μέχρι και τα 1000€ ανά μήνα για τους συλλόγους, στην ουσία τους οδηγεί σε πλήρη μαρασμό. Το ίδιο ισχύει και για τους συλλόγους μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, μιας και χρεώνονται με 5€ ανά ώρα προπόνησης και 30€ για κάθε επίσημο ή φιλικό αγώνα.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε τέτοιες πρακτικές που μας οδηγούν στο «αθλητισμός μόνο για αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν», μιας και έχουμε μία τελείως διαφορετική λογική για τον ερασιτεχνικό, σωματειακό αθλητισμό. Δε μπορούμε να δεχτούμε εγκαταστάσεις που έχουν πληρωθεί από τον ελληνικό λαό μέσω της φορολογίας να τον υποχρεώνουμε να τις ξαναπληρώσει.

Προτείνουμε άμεσα για τη μείωση του κόστους λειτουργίας του κολυμβητηρίου χρήση ειδικής “κουβέρτας” που καλύπτει την πισίνα με το τέλος των προπονήσεων και μειώνει κατά 20% την απώλεια θερμότητας, κάνοντας οικονομία στο καύσιμο. Χρήση ηλιακών θερμοσίφωνων για ζεστό νερό στα αποδυτήρια, αλλά και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που θα καταστήσουν τις εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Λάρισας ενεργειακά αυτόνομες (μακροπρόθεσμο). Θα μπορούσαμε να αναλύσουμε όλο το αθλητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όμως αυτό που έχει ανάγκη και ο αθλητισμός άμεσα είναι μια κυβέρνηση της Αριστεράς που θα κάνει πράξη το «Αθλητισμός για όλους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ