Ένα λαογραφικό μουσείο δημιούργησαν στο 4ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων οι νηπιαγωγοί Πρεκατέ Δέσποινα και Παππά Όλγα. Μια ιδέα που ξεκίνησε δειλά ,αλλά που μέρα με τη μέρα αποκτούσε υπόσταση χάρη στους γονείς και φίλους που βοήθησαν ενεργά στον εμπλουτισμό του.
Το μουσείο υπήρξε μια μαγική αίθουσα για τα παιδιά που τα βοηθούσε να δραπετεύουν σε κάτι που τους άρεσε, κάτι που τους έδενε με το παρελθόν ,με τη παράδοση και έγινε στη συνέχεια κομμάτι του νηπιαγωγείου.
Έτσι τα παιδιά απόλαυσαν μια ατέλειωτη και ευχάριστη ξενάγηση στο μουσείο και μάθαιναν με έναν διαθεματικό και παιγνιώδη τρόπο τα μοτίβα, τη συμμετρία, παροιμίες, λαϊκά παραμύθια και παιχνίδια κ.α.
Τη δημιουργία του μουσείου σχολίασε και η κ. Ρίτα Σπανούλη, Κοινωνιολόγος -Εθνολόγος, συνεργάτης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για το πρόγραμμα ” Εκπαίδευση παιδιών Ρομά, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Συντελεί/συμβάλει στην μεταβίβαση της πολιτιστικής, τοπικής κληρονομιάς και έχει και αντιρατσιστικό χαρακτήρα, αφού στο νηπιαγωγείο αυτό φοιτούν και παιδιά ρομά, που συμμετείχαν και αυτά. Στο μικρό λαογραφικό μουσείο υπάρχει και ένα σημείο που δείχνει την καλαθοπλεκτική των τσιγγάνων (παραδοσιακό τσιγγάνικο επάγγελμα) το οποίο σημαίνει πως οι νηπιαγωγοί αποδέχονται και προωθούν την συμβολή των Τσιγγάνων στην τοπική ιστορία και λαογραφία, ως κομμάτι του συνολικού ελληνικού πληθυσμού».