ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ Ο Π.ΣΑΡΧΩΣΗΣ

Ο νέος δήμαρχος Τυρνάβου ζητά την άμεση εξόφληση των εφημεριών και τη στήριξη της λειτουργίας των νοσοκομείων

sarxosis12Τη στήριξή του στον αγώνα των γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας οι οποίοι διεκδικούν την πληρωμή των εφημεριών τους τάσσεται ο νέος δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης Σαρχώσης εκφράζοντας και τη στήριξη όλων των μελών του συνδυασμού του Συν Πολιτεία Στροφή στον Πολίτη.

Στη δήλωσή του ο κ. Σαρχώσης ανέφερε:

«Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για το σύνολο του ελληνικού λαού είναι κάτι παραπάνω από υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της τη δημόσια υγεία και τους εργαζόμενους σε αυτή.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούμε από τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ικανοποιήσουν άμεσα το αίτημα των γιατρών για εξόφληση των εφημεριών στο σύνολό τους.

Καλούμε τη νέα ηγεσία του υπουργείου να στηρίξει τα δημόσια νοσοκομεία εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα κονδύλια για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους γιατρούς και όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο σύστημα υγείας ότι θα είμαστε δίπλα τους στους αγώνες που κάνουν για ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας στην υπηρεσία των πολιτών».

ΑΠΕΣΥΡΕ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΓΝΛ

πανεπιστημιακο (Αντιγραφή)Με την  παρέμβαση τοπικών παραγόντων και εκπροσώπων φορέων αποφεύχθηκαν τελικά τα χειρότερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας , καθώς ο διοικητής του κ.Αθανάσιος Μητσιός , έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με την Εισαγγελία Λάρισας, απέσυρε τη μήνυση κατά της διοίκησης του συλλόγου γιατρών του ΕΣΥ  του ΠΓΝΛ ενώ παράλληλα προχώρησε σε σειρά ενεργειών προκειμένου να εξοφληθεί μέρος των απλήρωτων εφημεριών , που σύμφωνα με αξιόπιστες  πληροφορίες και υπολογισμούς συνδικαλιστικών οργάνων αγγίζουν , και για τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, τα 3 εκατομμύρια ευρώ!!

Η σημαντική αυτή εξέλιξη σημειώθηκε αργά σήμερα το μεσημέρι και στο πλαίσιο δυναμικότατης παράστασης διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι γιατροί του ΠΓΝΛ, στο γραφείο του διοικητή του ιδρύματος Αθ. Μητσιού.

Σημειώνεται τέλος, ότι στο χορό των κινητοποιήσεων για τις απλήρωτες εφημερίες μπαίνουν από την ερχόμενη Δευτέρα και οι γιατροί του  Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας  ενώ δυναμικά συνεχίζουν , κλιμακώνοντας τον αγώνα τους  οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ