TO 2o ΕΠΑΛ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ

ev3Το 2ο ΕΠΑΛ Λάρισας συμμετέχει για πρώτη φορά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής είναι μια εκδήλωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση που φέρνει σε επαφή τους μαθητές και καθηγητές από όλη τη χώρα με σκοπό να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και την δεξιότητα επίλυσης προβλημάτων μέσα από τις προκλήσεις των εκπαιδευτικών διαγωνισμούς ρομποτικής.

Το 2ο Επαλ Λάρισας συμμετέχει με τους μαθητές Βασίλη Πετρούλη, Χριστόφορο Κωστή και Στέφανο Τσιλίκη και προπονητή τον μαθηματικό Αβραάμ Ζιώγα . Η ομάδα των μαθητών ονομάζεται BCS Robots και ετοιμάζεται πυρετωδώς για την προκριματική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού που θα γίνει στο ΤΕΙ Λάρισας το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014.

Οι μαθητές έχουν δημιουργήσει το ρομπότ με τουβλάκια Lego Mindstorms και το προγραμματίζουν στην γλώσσα προγραμματισμού EV3-G. Τα ρομπότ θα πρέπει να εκτελέσουν συγκεκριμένη αποστολή στην ειδικά κατασκευασμένη πίστα του διαγωνισμού και να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους αυτόνομα και χωρίς καμμία ανθρώπινη παρέμβαση.

Η επόμενη φάση του διαγωνισμού θα γίνει στην Αθήνα και οι καλύτερες ομάδες θα συμμετάσχουν στην παγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής η οποία για το 2014 θα γίνει στην Ρωσία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ