ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ

Καταγγελία του σωματείου καθαριστών/ριων νομού Λάρισας

dromoΤο Σωματείο Καθαριστών –καθαριστριών Ν. Λάρισας καταγγέλλει την βίαια επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ εναντίον των συναδέλφων  καθαριστριών που εργάζονταν στις εφορίες του υπουργείου οικονομικών. Οι δυνάμεις καταστολής εκτελώντας κυβερνητικές εντολές επιτέθηκαν χθες απρόκλητα και με περίσσεια βιαιότητα  στις απολυμένες καθαρίστριες με σκοπό να τις εμποδίσουν

να  πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στο υπουργείο οικονομικών, μετά από την απόφαση του Αρείου πάγου που έκανε δεκτό το κυβερνητικό αίτημα για την μη επιστροφή των απολυμένων καθαριστριών στην εργασία τους.

Αυτή η απόφαση του Αρείου Πάγου καταδεικνύει για μία ακόμα φόρα τόσο το ρόλο και τον ταξικό χαρακτήρα της ανεξάρτητης δικαιοσύνης αλλά και ότι οι εργαζόμενοι συνολικά δεν πρέπει να έχουν καμία αυταπάτη ότι θα βρούνε το δίκαιο τους  στα δικαστήρια, που άλλωστε αποφασίζουν και με βάση τα νομοθετήματα των κυβερνήσεων.  Το δίκαιο μας πρέπει να το επιβάλουμε και να το απαιτήσουμε εμείς οι ίδιοι μέσα από τον οργανωμένο μαζικό, συντονισμένο και συνεπή ταξικό αγώνα, όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων με την συσπείρωση στα ταξικά σωματεία και συνδικάτα.

Το Σωματείο Καθαριστών –καθαριστριών Ν. Λάρισας εκφράζει: την αλληλεγγύη στον αγώνα καθαριστριών των εφοριών του Υπουργείου οικονομικών των σχολικών φυλάκων, εκπαιδευτικών, διοικητικών υπαλλήλου των πανεπιστήμιων  και κάθε εργαζόμενου ενάντια στην διαθεσιμότητα και τις απολύσεις. Είναι αγώνας ενάντια σε κυβέρνηση, τρόικα, Ευρωπαϊκή Ενώση και τους μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους.

«Στόχος και βασική τους επιδίωξη είναι να εκχωρήσουν  τις υπηρεσίες φύλαξης, καθαριότητας, υγείας και πρόνοιας στο μεγάλο κεφάλαιο, στους επιχειρηματικούς ομίλους» Αυτό θέλουν να κάνουν και με την καθαριότητα των σχολειών και κάθε δημόσιου κτηρίου και των δήμων γενικότερα, για να συνεχίσουν  οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι να  αβγαταίνουν τα κέρδη τους.

Κερδοφορία που θα είναι στην πλάτη  των εργαζομένων που θα αμείβονται με μισθούς εξαθλίωσης σε καθεστώς πείνας και τρομοκρατίας στις πολυεθνικές εταιρίες καθαριότητας και όλα αυτά σε βάρος των λαϊκών οικογενειών που θα καλούνται κάθε φορά να πληρώνουν για τις παραπάνω υπηρεσίες.

Σήμερα που το σχολικό έτος τελειώνει οφείλονται στους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολειών με σύμβαση έργου δεδουλευμένα 5 μηνών, ενώ παραμένει αβέβαια η συνέχιση της εργασίας τους τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Το ίδιο βάλλονται και οι εργαζόμενοι με σύμβαση αορίστου χρόνου (μόνιμοι), καθώς είναι σε εξέλιξη  ο σχεδιασμός της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιώντας τώρα  και την λεγόμενη αξιολόγηση για την απόλυση  11.000 εργαζόμενων στο ευρύτερο δημόσιο, ενώ από το Σεπτέμβριο σχεδιάζουν να εντάξουν και άλλους 3.000 υπαλλήλους των δήμων σε διαθεσιμότητα.

Το Σωματείο καλεί: τους εργαζόμενους του κλάδου με οποιαδήποτε εργασιακή σχέση είτε είναι συμβασιούχοι είτε αορίστου χρόνου να  συσπειρωθούν και να οργανωθούν στο ταξικό τους σωματείο να μην εφησυχάζουν να βρίσκονται σε διαρκεί ετοιμότητα και να έχουν στο νου τους  το προηγούμενο με την ΕΡΤ και τους σχολικούς φύλακες, για την οργάνωση του αγώνα μας το σωματείο θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες συνέλευση και συσκέψεις.

Διεκδικώντας :

  • Να γυρίσουν στη δουλειά όλοι οι συνάδελφοι. Κανένας απολυμένος – κανένας άνεργος.
  • Να σταματήσουν όλες οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις.
  • Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων –Ανανέωση των συμβάσεων την επομένη σχολική χρόνια.
  • Όχι στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.

Όχι στη σύνδεση μισθού – αξιολόγησης.

  • Να μην εκχωρηθεί η αρμοδιότητα της φύλαξης και της καθαριότητας των δημόσιων σχολείων σε ιδιωτικές ή άλλες “κοινωνικοσυνεταιριστικές” εταιρείες. Όχι στην επιχειρηματική δράση των ΟΤΑ.
  • Όχι στα πεντάμηνα Προγράμματα που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ