ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ Ο Ρ. ΚΟΜΗΤΣΑΣ

KOMITSAS (Αντιγραφή)Να περιέλθει στον Δήμο Κιλελέρ η κυριότητα του κτιρίου του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Χάλκης, όπως και των κτιρίων των πρώην Α.Σ. Αγίων Αναργύρων, Αρμενίου και Πλατυκάμπου, ζήτησε ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, σε συνάντηση που είχε πρόσφατα στην Αθήνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΤΑΔ Α.Ε. κ. Γρηγόρη Δούνη.

Συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο, κ. Βασίλη Χατζούλη και τον δημοτικό σύμβουλο, κ. Γιώργο Ακριβούλη, ο δήμαρχος εξέφρασε στον κ. Δούνη την έντονη διαμαρτυρία του Τοπικού Συμβουλίου Χάλκης, των κατοίκων του χωριού, όπως και της δημοτικής αρχής Κιλελέρ, για την απόφαση προκήρυξης ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού από την ΕΤΑΔ Α.Ε. προκειμένου να ενοικιάσει το κτίριο του πρώην Αστυνομικού Σταθμού Χάλκης.

«Είναι αδιανόητο να συμβαίνει κάτι τέτοιο για ένα κτίριο που κατασκευάστηκε σε οικόπεδο, δωρεά στο Δημόσιο της Κοινότητας Χάλκης, με δαπάνη των κατοίκων των χωριών ευθύνης του Αστυνομικού Σταθμού Χάλκης.. Αυτό το κτίριο πρέπει να επιστρέψει στην τοπική κοινωνία για να στεγάσει κοινωφελείς δραστηριότητες» τόνισε ο κ. Κομήτσας. Ταυτόχρονα κατέθεσε αντίγραφα Πρακτικών του Κοινοτικού Συμβουλίου Χάλκης με τα οποία φαίνεται ξεκάθαρα η δωρεά του οικοπέδου (έτος 1951) αλλά και η διάθεση κονδυλίων τόσο από τους κατοίκους όσο και από την Κοινότητα Χάλκης για την αποπεράτωση του κτιρίου (έτος 1954 και 1957). Θύμισε, δε, ότι εδώ και καιρό ο Δήμος Κιλελέρ είχε ζητήσει να του παραχωρηθεί η χρήση όλων των κτιρίων των πρώην Α.Σ. στην επικράτεια του Δήμου Κιλελέρ ( Αγ. Αναργύρων, Πλατυκάμπου και Αρμενίου) προκειμένου να τα ανακατασκευάσει και να στεγάσει σε αυτά δραστηριότητες προς όφελος των πολιτών.

Επίσης κατέθεσε ομόφωνη απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Χάλκης, και ψήφισμα συνοδευόμενο με υπογραφές των κατοίκων της Χάλκης όπου υπογραμμίζει την πλήρη αντίθεσή του στην προκήρυξη ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση του κτιρίου του πρώην Α.Σ. Χάλκης, διότι αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Τοπικής Κοινότητας Χάλκης και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ