ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΑ ΚΑΛΕΙ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Ανακοίνωση καταγγελία της διοίκησης του ΕΚΛ για την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων

πανεπιστημιακοΗ υγεία του λαού δεν κινδυνεύει, από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των γιατρών του ΠΠΝ Λάρισας και την επίσχεση των ειδικευόμενων γιατρών για την πληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών τους εδώ και μήνες και για την εξασφάλιση ενός αποκλειστικά δημόσιου δωρεάν συστήματος υγείας για όλους.

Η υγεία του λαού κινδυνεύει άμεσα από την βάρβαρη πολιτική της συγκυβέρνησης Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, που περικόπτει δραστικά την κρατική χρηματοδότηση από τα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, που την μετατρέπει σε όλο και πιο ακριβό εμπόρευμα, που δεν καλύπτει τις μεγάλες ελλείψεις τόσο στο ΠΠΝ Λάρισας, όσο και γενικότερα, σε μόνιμο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, σε εξοπλισμό και αναλώσιμα, που στερεί την δυνατότητα της δωρεάν πρόσβασης στους ανασφάλιστους.

Οι αγώνες των γιατρών, είναι πέρα για πέρα δίκαιοι και δεν μπορεί να ποινικοποιούνται. Αυτοί που πρέπει να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης είναι η κυβέρνηση, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας και όχι οι γιατροί, που στην μεγάλη τους πλειοψηφία ενσυνείδητα και με φιλότιμο, παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς, παρ’ ότι είναι απλήρωτοι.

Θεωρούμε απαράδεκτο, μετά την απόσυρση της μηνυτήριας αναφοράς από τον διοικητή του ΠΠΝ Λάρισας, η εισαγγελική αρχή να συνεχίζει αυτεπάγγελτα την μηνυτήρια αναφορά και την κλήση σε απολογία των μελών του Δ.Σ των Γιατρών ΕΣΥ του ΠΠΝΛ.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, υπερασπιζόμενο τον αγώνα για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους και το αυτονόητο δικαίωμα των γιατρών και κάθε εργαζόμενου για την πληρωμή των δεδουλευμένων του, ζητά να σταματήσει τώρα κάθε τέτοια διαδικασία ποινικοποίησης. Οι συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί αγώνες δεν μπορεί να ποινικοποιούνται. Ο αγώνας των γιατρών είναι δίκαιος και πρέπει να στηριχτεί απ’ όλους τους φορείς και το λαό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ