ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

KONEΗ Εθνική ομάδα πλήρωσε τα λάθη στην άμυνα και την αστοχία στην επίθεση και ηττήθηκε με 3-0 από την Κολομβία στην πρεμιέρα της, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Αρμέρο (5΄), Γκουτιέρες (58΄) και Ροντρίγκες (93΄) τα γκολ των Κολομβιανών που πήραν ισχυρό προβάδισμα για την πρωτιά στον όμιλο.

– Οι χαμένες ευκαιρίες του Κονέ και το δοκάρι του Γκέκα δεν επέτρεψαν στην ελληνική ομάδα να διεκδικήσει κάτι καλύτερο

Η Κολομβία μπήκε με το ενθουσιασμό των 30.000 οπαδών της στις εξέδρες και κατάφερε να ανοίξει το σκορ στην πρώτη της τελική προσπάθεια. Από την εξαιρετική προσπάθεια του Κουαδράδο, η μπάλα έφτασε τον Αρμέρο που έκανε το σουτ και μετά την κόντρα στα πόδια του Μανωλά κατέληξε στα δίχτυα του Καρνέζη στο 5ο λεπτό.

Η ελληνική ομάδα είχε την ευκαιρία να απαντήσει άμεσα αλλά το σουτ του Κονέ από εξαιρετική θέση πέρασε μόλις άουτ. Σταδιακά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό και να δημιουργήσει 2-3 απειλητικές καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ.

Στο 28΄απο το φάουλ του Χολέμπας η κεφαλιά του Τοροσίδη έφυγε άουτ, ενώ στο 45΄ο Κονέ ανάγκασε σε εντυπωσιακή επέμβαση τον Οσπίνα. Ενδιάμεσα οι Κολομβιανοί έχασαν ευκαιρία για το 2-0 με τον Ροντρίγκες να σουτάρει ψηλά όντας σε πολύ καλή θέση.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε, ωστόσο οι Κολομβιανοί κατάφεραν από μία στημένη φάση να φτάσουν σε δεύτερο γκολ και να αγκαλιάσουν τη νίκη. Η ελληνική άμυνα πιάστηκε στον ύπνο, στο κόρνερ, ο Αγκιλάρ έκανε την προβολή στο πρώτο δοκάρι και ο Γκουτιέρες από κοντά νίκησε για δεύτερη φορά τον Καρνέζη.

Παρόλα αυτά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν τα παράτησε και έχασε μοναδική ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς όταν ο Γκέκας από εξαιρετική θέση έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι στο 63ο λεπτό, ενώ στο 85΄το σουτ του Σαμαρά πέρασε ελάχιστα άουτ.

Οι Κολομβιανοί, όμως, κατάφεραν να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους όταν μετά από καταπληκτική πάσα του Κουαδράδο ο Ροντρίγκες με ωραίο πλασέ έγραψε το τελικό 3-0.

Επόμενο παιχνίδι για την Εθνική μας ομάδα είναι τα ξημερώματα της Παρασκευής (01:00) με αντίπαλο την Ιαπωνία στο Νατάλ.

ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπίνα, Σαπάτα, Γέπες, Σάντσες, Αρμέρο (75′ Άριας), Αγιλάρ (68′ Μεχία), Γκουτιέρες (78′ Μαρτίνες), Ροντρίγκες, Κουαδράδο, Ιμπάρμπο, Σούνιγκα.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Κονέ (79′ Καραγκούνης), Μανιάτης, Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (57′ Φετφατζίδης), Γκέκας (64′ Μήτρογλου).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ