ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!

609Φαίνεται πως περισσεύει η υποκρισία στη γερμανική ελίτ. Αφού πρώτα κατηγόρησαν τους Αμερικανούς για κατασκοπεία σε βάρος τους, τα «ΝΕΑ» φέρνουν σήμερα στο φως της δημοσιότητας έγγραφα σύμφωνα με τα οποία ηλεκτρονικά μηνύματα και τηλεπικοινωνίες μέσω διαδικτύου από την Ελλάδα παρακολουθούνται από τη γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND).

Οι παρακολουθήσεις, όπως διαπιστώνεται από ντοκουμέντο το οποίο κατατέθηκε κατά τη διάρκεια δικαστικής διαμάχης μεταξύ γερμανού δικηγόρου και της BND, πραγματοποιούνται γενικώς για λόγους «διεθνούς τρομοκρατίας», ωστόσο δεν ξεκαθαρίζεται το μέγεθος και η έκταση των παρακολουθήσεων σε ξένους στόχους. Αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από από την Ελλάδα στη λίστα των υπό παρακολούθηση από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες περιλαμβάνονται κι άλλες 195 χώρες.

Ο δικηγόρος Νίκο Χάρτινγκ μήνυσε την BND επειδή θεώρησε πως η επικοινωνία του μέσω e-mail με ξένους πελάτες του μπορεί να αποτελούσε στόχο των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, ενώ υποστήριξε πως δεν είχαν το δικαίωμα να παρακολουθούν τον ίδιο από τη στιγμή που είναι γερμανός πολίτης.

koutipandoras.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ