ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ο Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ

xrysoxoidisΣυνάντηση με τον υπουργό Υποδομών Μ. Χρυσοχοϊδη για το θέμα του κόμβου στον Πυργετό και τον γ.γ. του υπουργείου Περιβάλλοντος για οικιστικά ζητήματα των παραλίων είχε ο δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος. Πιο συγκεκριμένα στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος Χρ. Τσάτσαρης, συναντήθηκαν με τον υπουργό Μ. Χρυσοχοϊδη και τον κ. Νασιάκο.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν τις τελευταίες λεπτομέρειες για την κατασκευή ολοκληρωμένου κόμβου στο ύψος των διοδίων του Πυργετού, που αναμένεται να είναι κι αυτός έτοιμος με την ολοκλήρωση των σηράγγων, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου.

Επίσης, ο Δήμαρχος κι ο Αντιδήμαρχος Τεμπών έκαναν και μια πρώτη ενημέρωση επί της ολοκληρωμένης πρότασης αξιοποίησης της Κοιλάδας των Τεμπών, σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα κατασκευής ενδιάμεσου προαστιακού σταθμού στην Ιτέα, γεγονός που θα εξασφαλίσει την άμεση πρόσβαση στην περιοχή.

Στο ΥΠΕΚΑ

ypekaΕπίσης οι κ.κ. Κολλάτος και Τσάτσαρης συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου του υπουργείου Περιβάλλοντος κ. Αλεξιάδη παρουσία του νέου Διευθυντή κ. Ψυχογιού και του Νομικού Συμβούλου κ. Καρατσώλη.

Βασικό θέμα συζήτησης υπήρξε το οικιστικό ζήτημα της περιοχής των παραλίων του Δήμου Τεμπών. Όπως είναι ήδη γνωστό, τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση που θα δίνει προοπτικές επίλυσης σε περιοχές που υπάρχει Ζώνη Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ). Ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία διαβούλευσης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου κι αναμένονται θετικές εξελίξεις για το θέμα που επί πολλά χρόνια ταλανίζει την περιοχή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ