ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ

PAME (Αντιγραφή)Τη διακήρυξη αρχών και θέσεων της παράταξης Αγωνιστική Συσπείρωση και το ψηφοδέλτιο της κίνησης που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, ενόψει των εκλογών στο σύλλογο εκπαιδευτικών α/βαθμιας την Τετάρτη 18 Ιουνίου παρουσίασαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι υποψήφιοι της κίνησης.

Στη διακήρυξη αναφέρονται τα εξής:

“Στις 18 Ιούνη θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο Σύλλογό μας.

Πρόκειται για σημαντικές αρχαιρεσίες. Μπορείς να καθορίσεις και με τη ψήφο σου τι σωματείο θα έχουμε για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η αλλαγή των συσχετισμών, η ισχυροποίηση των συνεπών αγωνιστικών δυνάμεων, η ανασύνταξη του κινήματος σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, είναι επιτακτική ανάγκη.

Το τι κίνημα έχουμε ανάγκη σήμερα, για να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε αυτούς που μας παίρνουν πίσω κατακτήσεις και δικαιώματα, είναι το φλέγον ζήτημα και ταυτόχρονα το βασικό κριτήριο ψήφου.

Σήμερα, έχουμε ανάγκη από:

 σωματείο μαζικό, που θα εξασφαλίζει τη δημοκρατική λειτουργία, όπου οι ίδιοι οι συνάδελφοι θα συμμετέχουν στη λήψη και στην υλοποίηση των αποφάσεων, στην καθημερινή ζωή και δράση του σωματείου

 σωματείο που θα είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων ενάντια στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση, τις απολύσεις, τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων

 σωματείο που θα παλεύει για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για μονιμοποίηση των ελαστικά απασχολούμενων στην εκπαίδευση, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, το σύγχρονο δουλεμπόριο των ΜΚΟ και των 5μηνων.

Πάνω σε αυτήν τη γραμμή και με αυτό το περιεχόμενο πάλης, επιδιώκουμε την ΕΝΟΤΗΤΑ όλων των εκπαιδευτικών, όλων των εργαζομένων, όλου του λαού, ανεξάρτητα από την ιδεολογική-πολιτική τοποθέτησή τους.

Κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώνουν ένα «νέο σχολείο», πιο άμεσα υποταγμένο στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Ένα σχολείο που θα αναζητά «χορηγούς», θα αποκρύπτει ή θα διαστρεβλώνει την ιστορική και επιστημονική αλήθεια, θα σακατεύει νεανικά μυαλά.

Γύρισε την πλάτη σου στους παλιούς και στους νέους κυβερνητικούς σωτήρες, στον παλιό και στο νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Στήριξη της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚ σημαίνει στήριξη της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής, πράσινο φως για νέα μέτρα. Δεν πρέπει να ξεγελάσουν κανέναν οι μεταμφιέσεις τους, η μετονομασία των παρατάξεών τους.

Η παράταξη της “Εκκίνησης¨ στην οποία συμμετέχουν δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πρώην στελέχη της ΠΑΣΚ, πίσω από τις δηλώσεις της περί “ανεξάρτητου συνδιαλισμού”  βρίσκεται η συμφωνία τους με  τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα όπως η αξιολόγηση (έχουν την ίδια θέση με ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ περί δήθεν καλής αξιολόγησης) το καθηκοντολόγιο κλπ.

Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) δηλώνουν κατά της αξιολόγησης, αλλά την ίδια ώρα, σε πρωτοβάθμια σωματεία προτείνουν στους Συλλόγους Διδασκόντων κείμενο που απαντά με βάση τους δείκτες, δηλαδή καλούν τους Συλλόγους να υλοποιήσουν τις εντολές του Υπουργείου Παιδείας για την αυτοαξιολόγηση.  κατεβαίνουν από κοινού με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ σε πάνω από 100 ΕΛΜΕ και Συλλόγους, έχουν μετατραπεί σε «ουρά» και «συνιστώσα» του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάνε το βήμα, ισχυροποίησε το ΠΑΜΕ, ακόμα κι αν δε συμφωνείς σε όλα.

Ψήφισε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ”

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Γιώτας- Τσέλνικας Κώστας

Γκαντούνας Ηλίας

Γκιάτος Γιάννης

Γκόγκας Γιώργος

Κατσάρα Κατερίνα

Κοψαχείλης Θύμιος

Κωστούλας Αποστόλης

Μπίκας Χρήστος

Μυσίδου Λαμπρινή

Πατσίκας Αντρέας

Σερέτη Φανή

Σωτηρίου Βασίλης

Τσαούση Ελένη

Τσιος Δημήτρης

Για Εξελεγτική Επιτροπή

Τέλιου Μαρία

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ