ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΑΡΜΕΝΙΟ

symbash_armenio (Αντιγραφή)Τη σύμβαση για την κατασκευή των δύο γεωτρήσεων, που θα εξασφαλίσουν ποιοτικό νερό στο Αρμένιο, τη Μέλισσα και το Λοφίσκο υπέγραψε την Παρασκευή στο γραφείο του ο δήμαρχος Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας, με τους εκπροσώπους της αναδόχου Κοινοπραξίας κ.κ. Νικόλαο Τσιότσικα και Αθανάσιο Τσιρέκα, παρουσία του προέδρου της ΔΕΥΑΚ, κ. Γιώργου Σκρίμπα και της προϊσταμένης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, κ. Γεωργίας Ντάπα.

Η κατασκευή των γεωτρήσεων έχει ήδη ξεκινήσει και ο συμβατικός χρόνος αποπεράτωσής τους ανέρχεται σε 90 ημέρες. Το έργο πνοής για την υδροδότηση των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κιλελέρ περιλαμβάνει δύο υποέργα και χρηματοδοτείται με πόρους τους ΕΣΠΑ με το συνολικό προϋπολογισμό του να ανέρχεται σε 1.317.330 ευρώ.

Το πρώτο υποέργο “Ανόρυξη γεωτρήσεων για την εξυπηρέτηση των Τ.Κ. Μέλισσας και Αρμενίου”, για το οποίο και υπογράφηκε η σύμβαση, αφορά την ανόρυξη δύο γεωτρήσεων. Σε κάθε γεώτρηση θα τοποθετηθεί αντλητικό συγκρότημα με

ηλεκτροκινητήρα και δυνατότητα άντλησης 60-75 κυβικών μέτρων νερού ανά ώρα αποτελούμενο από υποβρύχια αντλία με ηλεκτροκινητήρα. Προβλέπεται, επίσης, περιμετρική περίφραξη ενώ ο οικίσκος της κάθε γεώτρησης θα είναι κατασκευασμένος από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Το δεύτερο υποέργο “Αξιοποίηση γεωτρήσεων και κατασκευή δικτύων διανομής ύδατος για την εξυπηρέτηση των Τ.Κ. Μέλισσας και Αρμενίου” αφορά την κατασκευή ενός διδύμου κυκλικών δεξαμενών συλλογής των υδάτων όγκου κυβικών μέτρων η κάθε μία και την κατασκευή αγωγών μεταφοράς στους οικισμούς.

Ο ένας αγωγός μήκους 7.825 μέτρων και διατομής 160mm θα καταλήγει στον υφιστάμενο υδατόπυργο του Αρμενίου, και ο δεύτερος αγωγός μήκους 9.820 μέτρων και διατομής 140mm θα καταλήγει στον υφιστάμενο υδατόπυργο Μέλισσας, από όπου και θα συνδεθεί με το υπάρχον υδρευτικό δίκτυο που εξυπηρετεί και το Λοφίσκο.

Επίσης, από τον ίδιο αγωγό σε περίπτωση ανάγκης, θα μπορεί να εξυπηρετηθεί και η Τοπική Κοινότητα Κιλελέρ. Εξάλλου,  θα  κατασκευαστούν και δύο αγωγοί σύνδεσης των γεωτρήσεων με τη δεξαμενή, ο πρώτος μήκους 300 μέτρων και ο δεύτερος μήκους 900 μέτρων.

Σε δήλωσή του για το έργο ο δήμαρχος Κιλελέρ τόνισε: « Με τις δύο υδρευτικές γεωτρήσεις, των οποίων τη θέση μας υπέδειξαν ειδικοί επιστήμονες από το ΙΓΜΕ, δίνουμε λύση στο μείζον πρόβλημα που αντιμετώπισε το Αρμένιο με την υδροδότησή του και εξασφαλίζουμε άφθονο και ποιοτικό νερό για τους κατοίκους τόσο του Αρμενίου όσο και της Μέλισσας και του Λοφίσκου.

Είναι ένα έργο πνοής για τον Δήμο Κιλελέρ το οποίο σχεδιάσαμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και οφείλουμε όλοι να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, αφού δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα με τις συγκεντρώσεις βαρέων μετάλλων στο νερό από το οποίο υδροδοτούνταν η ευρύτερη περιοχή » κατέληξε ο κ. Κομήτσας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ