ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ: «ΜΕ ΡΕΖΙΛΕΨΕΣ»….

270Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεώρησαν έκπληξη την καρατόμηση του Αδωνι Γεωργιάδη από τον ανασχηματισμό της περασμένης εβδομάδας, αλλά και στην συνέχεια την τοποθέτησή του στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας από τον πρωθυπουργό.

Ωστόσο, πίσω από όλες αυτές τις εξελίξεις κρύβεται ένα έντονο παρασκήνιο, με οργισμένους διαλόγους, που αποκάλυψε χτες το «Βήμα της Κυριακής».

Μέχρι τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, οπότε ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε ο κ. Γεωργιάδης θεωρούσε ότι υπάρχει ενδεχόμενο να φύγει από την κυβέρνηση.

Ωστόσο, διαισθανόμενος ότι κάτι συμβαίνει, τηλεφώνησε στον Αντ. Σαμαρά και τον ρώτησε αν του δημιουργεί πρόβλημα με τη συμπεριφορά του, για να λάβει μια απάντηση που μάλλον δεν περίμενε…

«Πρόβλημα μου δημιουργεί που αρχίζεις και μαλακώνεις», του είπε ο πρωθυπουγός.

Μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, φέρεται να έστειλε δύο sms: ένα στον πρωθυπουργό, ευχαριστώντας τον ειρωνικά και ένα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο σε μια λογική, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «θα ‘ρθει και η σειρά σου».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ του τηλεφώνησε και τον διαβεβαίωσε ότι δεν έθεσε εκείνος θέμα παραμονής του στην κυβέρνηση.

Ο Αντώνης Σαμαράς αρκέστηκε να του απαντήσει επίσης με sms στο οποίο του έγραφε: «Θέλω να τα πούμε».

Ακολούθησε η συνάτηση υπό άκρα μυστικότητα το μεσημέρι της Πέμπτης που πραγματοποιήθηκε σε ένα σαλόνι δίπλα από το γραφείο του Χρύσανθου Λαζαρίδη.

Εκεί περίμενε ο Άδωνις Γεωργιάδης και όταν είδε τον πρωθυπουργό να μπαίνει… φουριόζος με ένα νευρικό χαμόγελο «ζωγραφισμένο» στο πρόσωπό του, τον καλημέρισε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Άδωνις Γεωργιάδης: Καλημέρα κ. Πρόεδρε.

Αντώνης Σαμαράς: Όχι κ. Πρόεδρε. Αντώνη με λένε .

Άδωνις Γεωργιάδης: Με ρεζίλεψες. Μου έλεγες να δώσω τη μάχη και δεν με ενημέρωσες να προετοιμάσω τουλάχιστον την καρατόμησή μου. Πρωθυπουργός είσαι. Ό,τι θέλεις κάνεις. Αλλά μπορούσες να μου κάνεις ένα τηλεφώνημα νωρίτερα.

Αντώνης Σαμαράς: Εσύ με ρεζίλεψες. Διέρρευσες τον Τύπο ότι σου πρότεινα να γίνεις κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και αρνήθηκες.

Άδωνις Γεωργιάδης: Έτσι όπως έγινε ή εγώ θα γινόμουν ρεζίλι ή η κυβέρνηση. Έπρεπε πια να φροντίσω μόνος μου τον εαυτό μου.

Η συνάντηση των δυο ανδρών δεν κράτησε περισσότερο από μια ώρα και κάτι.

Ωστόσο, βρέθηκε σημείο επαφής και ο Άδωνις Γεωργιάδης αποδέχτηκε την πρόταση για να είναι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δέχτηκε αλλά έθεσε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τρεις όρους:

1. Να αναλάβει καθήκοντα από τον Σεπτέμβριο, που έγινε δεκτό

2. Τις αρμοδιότητες για τα φάρμακα να τις κρατήσει ο Μάκης Βορίδης και να μην διαβιβαστούν στον Λεωνίδα Γρηγοράκο για να μην αποδοκιμαστούν οι επιλογές του από τη νέα ηγεσία του υπουργείο. Ο πρωθυπουργός του το υποσχέθηκε.

3. Του ζήτησε να κάνει δήλωσή στήριξής του.

«Μα θα γίνουν Τούρκοι όλοι οι άλλοι που έδιωξα», του είπε ο πρωθυπουργός. «Τότε μείνε με τους Τούρκους και εγώ θα πάω για μπάνια» απάντησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Και έτσι έγινε δεκτός και ο τρίτος όρος του.

imerisia.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ