ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ

Ανακοίνωση στήριξης του αγώνα τους από την ΟΕΝΓΕ με βολές κατά της διοίκησης του νοσοκομείου

γιατροιΣε άλλη μια μαζική συνέλευση των Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας με συντριπτική πλειοψηφία αποφασίστηκαν:
1) Συνέχιση  επίσχεσης  εργασίας των ειδικευόμενων  Ιατρών.

2) Συμμετοχή την Τετάρτη 18/06/2014 στην πανελλαδική απεργία της ΠΟΕΔΗΝ-ΟΕΝΓΕ.

3) Συνέχιση της απεργίας διαρκείας των Ιατρών ΕΣΥ από την Πέμπτη 19/06/2014 υπό την αιγίδα της ΟΕΝΓΕ.

4) Την Τετάρτη 18/06/2014  και ώρα 11:00 π.μ. καλούμε τους Φορείς Υγείας της πόλης μας αλλά και της 5ης ΥΠΕ, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την ΑΔΕΔΥ το Εργατικό κέντρο, τα Σωματεία & τις Συλλογικότητες  της πόλης μας αλλά και όλης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνάντηση και κοινή πορεία διαμαρτυρίας  προς την  5η ΥΠΕ για την ποινικοποίηση του αγώνα μας.

5) Τετάρτη 18/06/2014 και ώρα 13:00 επιστροφή στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου και κοινή συνέντευξη  τύπου στις 14:00.

Η ΟΕΝΓΕ

Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ στηρίζει τις κινητοποιήσεις και εξαπολύει επίθεση κατά του διοικητή του νοσκομείου. Στην ανακοίνωη αναφέρονται τα εξής:

«Οι απλήρωτες εφημερίες, η χαμηλή χρηματοδότηση με συνέπεια τεράστια λειτουργικά προβλήματα και η αποψίλωση από ιατρικό δυναμικό έχουν δημιουργήσει εκρηκτική κατάσταση στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας.

Την Τρίτη 10 Ιουνίου ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ πραγματοποίησε συναντήσεις με τα συλλογικά όργανα των γιατρών στα δύο Νοσοκομεία,  με τη Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ και την κοινή Διοίκηση των δύο Νοσοκομείων. Στη συνέχεια συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση των γιατρών που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, στην οποία ελήφθησαν αποφάσεις για κινητοποιήσεις.

Δυστυχώς, η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου – και ιδιαίτερα ο Διοικητής κ. Μητσιός – αντί να απολογηθεί για την απαράδεκτη ολιγωρία στην αποπληρωμή δεδουλευμένων εφημεριών που ανέρχονται περί τα 2,5 εκατ. Ευρώ για τα δύο νοσοκομεία, προέβη σε άκρως προκλητικές ενέργειες, καταφεύγοντας στην Εισαγγελία με μηνυτήρια αναφορά εναντίον της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού, αναφορά η οποία βρίθει ανακριβειών και αυθαίρετων συμπερασμάτων.

Με αφορμή τη μηνυτήρια αναφορά η Εισαγγελία ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση και παρά το ότι ο κ. Μητσιός μετά την παρέμβαση φορέων υπαναχώρησε, εντούτοις η διαδικασία συνεχίζεται με στόχο την ποινικοποίηση των διεκδικήσεων των γιατρών.

Η ΟΕΝΓΕ στηρίζει ανεπιφύλακτα τους γιατρούς της Λάρισας στις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν και προκειμένου να παρακαμφθούν οι μεθοδεύσεις ποινικοποίησης των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αναλαμβάνει η ίδια τον συντονισμό και την εκπροσώπησή τους και προκηρύσσει απεργία διαρκείας από την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014, στηρίζει την επίσχεση εργασίας των ειδικευόμενων και τους διωκόμενους γιατρούς, ενώ ήδη την Τετάρτη 18 Ιουνίου έχει προκηρυχθεί πανελλαδική απεργία από κοινού με την ΠΟΕΔΗΝ.

Ως προσωπικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων ορίζονται οι γιατροί που αναγράφονται στις καταστάσεις εφημερευόντων, όπως αυτές κατατέθηκαν ήδη από τον προηγούμενο μήνα στη Διοίκηση.

Απαιτούμε:

1.- Την άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών, τακτικών και προσθέτων.

2.- Χρηματοδότηση των Νοσοκομείων προκειμένου να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις νοσηλείας των ασθενών.

3.- Στελέχωση των Νοσοκομείων με ιατρικό προσωπικό, άλλως ο κίνδυνος κατάρρευσης είναι ήδη υπαρκτός».

φωτο αρχείου (Κόσμος)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ