ΓΙΓΑΝΤΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΟ “ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΧΑΣΙΣ” ΛΑΖΑΡΑΤΙ

XASISΤουλάχιστον 600 επίλεκτοι αστυνομικοί επιχειρούν στο χωριό Λαζαράτι της Αλβανίας, όπου βρίσκεται ένας από τους μεγαλύτερους και πλέον γνωστούς χασισοβολώνες στην Ευρώπη. Την ικανοποίησή του για την επιχείρηση εξέφρασε ο Επίτροπος της Ε.Ε. αρμόδιος για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε.

Ο αρχηγός της αλβανικής αστυνομίας ο οποίος ηγείται προσωπικά της επιχείρησης δήλωσε ότι η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι την εξαφάνιση της τελευταίας ρίζας χασισοκαλλιέργειας στο Λαζαράτι.

Ήδη η αστυνομία είναι εντός του χωριού, τη λεγόμενη «Κολομβία» των Βαλκανίων, το Λαζαράτι Αργυροκάστρου, που απέχει μόλις 25 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, και ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε 10 χιλιάδες φυτά, τα οποία, κατά την αστυνομία ανήκουν μόνο σε έναν γνωστό κακοποιό.

Η αστυνομία εντόπισε στην αυλή του σπιτιού του κάλυκες και όπως έγινε γνωστό είχε πυροβολήσει κατά αστυνομικών. Στο σπίτι βρέθηκαν ακόμα 100 φυτά χασίς έτοιμα για να φυτευτούν. Ο κακοποιός, ο Γκάτε Μαχμούταϊ, πυρπόλησε στις ειδικές εγκαταστάσεις του επεξεργασίας του χασίς έξι βαρέλια με χασίς έτοιμο προς πώληση.

Εν τω μεταξύ βουλευτές στο αλβανικό κοινοβούλιο άφησαν να εννοηθεί ότι οι χασισοκαλλιεργητές στο Λαζαράτι έχουν πολιτική στήριξη.

Προσωπικά ο Πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα, εξέφρασε την απορία του για την σιωπή της αντιπολίτευσης, η οποία πριν μερικές βδομάδες πήρε τη σημαία κατά των ναρκωτικών στη χώρα, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι κρύβεται πίσω από την έξαρση της διακίνησής τους.

Κατέβηκε σε μαζικές διαδηλώσεις με το σύνθημα κατά των ναρκωτικών και οργάνωσε, όπως ανέφερε, την πολιτική συμμαχία κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά των ναρκωτικών. Μέχρι σήμερα όμως, όπως είπε, από την αντιπολίτευση δεν έγινε καμιά δήλωση για την σημαντικότερη επιχείρηση της αστυνομίας στη χώρα κατά των μεγαλύτερων χασισοκαλλιεργητών στην Ευρώπη.

Παράλληλα ο Επίτροπος της Ε.Ε αρμόδιος για τη Διεύρυνση Στέφαν Φούλε, χαιρέτισε την επιχείρηση των αλβανικών αρχών για την καταστροφή των καλλιεργειών με χασισοφυτείες στο χωριό Λαζαράτι.

Σε μήνυμα που αναρτήθηκε στο Twitter στην σελίδα του, ο κ. Φούλε γράφει: «Χαιρετίζω την επιχείρηση της αστυνομίας εναντίον τον καλλιεργειών με κάνναβη στο Λαζαράτι. Αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα για την καταπολέμηση των ναρκωτικών και του οργανωμένου εγκλήματος».

Protothema.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ