Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Γιατρών Λάρισας

πγνλΤα τελευταία 3 τουλάχιστον χρόνια οι ασθενείς που νοσηλεύονται ή εξετάζονται στα Νοσοκομεία της Λάρισας σίγουρα αντιλαμβάνονται ότι κάτι δεν πάει καλά. Λείπουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό, παραπέμπονται σε ιδιώτες και ιδιωτικές κλινικές και ταλαιπωρούνται με απίστευτες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Οι πολυδιαφημισμένες (απο)ρρυθμίσεις και (εξ)αρθρωτικές αλλαγές φέρνουν επιτέλους καρπούς!

Σε πλήρη αντίθεση με την πραγματικότητα, η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας καμαρώνει για το έργο της και διατυμπανίζει ότι όλα λειτουργούν άψογα, λεφτά φυσικά υπάρχουν, υπάρχει μάλιστα και πλεόνασμα 10.000.000 Ευρώ, που επιστρέφεται στο Υπουργείο. Την ίδια ώρα οι γιατροί των Νοσοκομείων όλων των βαθμίδων, πανεπιστημιακοί, γιατροί ΕΣΥ και ειδικευόμενοι συντονίζουν τον αγώνα τους με απεργιακές κινητοποιήσεις, αποκαλύπτοντας ότι:

1)            Υπάρχουν απλήρωτα δεδουλευμένα, των 2 τελευταίων ετών, που φτάνουν τα 2.500.000 Ευρώ και αφορούν εφημερίες, επιδόματα και υπερωρίες.

2)            Τα χρήματα δεν επαρκούν για να εξασφαλιστεί ένα ασφαλές εφημεριακό πρότυπο.

3)            Υπάρχουν ελλείψεις σε βασικά υλικά και εξετάσεις

4)            Ο εξοπλισμός των Νοσοκομείων δεν ανανεώνεται, δεν επισκευάζεται, δεν συντηρείται

5)            Γιατροί που συνταξιοδοτούνται ή απολύονται δεν αντικαθίστανται

6)            Υπάρχουν ελλείψεις σε ειδικευμένους γιατρούς, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό σε όλα τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Η απάντηση των ιθυνόντων στις κινητοποιήσεις των ιατρών είναι η προσπάθεια γραφειοκρατικής καθυστέρησης της επίλυσης των προβλημάτων και ποινικοποίησης των αιτημάτων τους με εισαγγελικές παρεμβάσεις.

Όλοι οι ιατροί είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, φυσικά και με εθελοντική εργασία, αλλά δηλώνουμε εντελώς αντίθετοι στην κοροϊδία, στον εμπαιγμό, στις απειλές και στο διασυρμό των Νοσοκομειακών Ιατρών. Καταγγέλλουμε τους υπεύθυνους της συγκυβέρνησης για τη διάλυση του χώρου της Υγείας. Καλούμε σε αγωνιστική συστράτευση όλους τους γιατρούς της Περιφέρειας, τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, που απειλούνται με απολύσεις, την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας, τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας,  την τοπική αυτοδιοίκηση και όλους τους πολίτες της Θεσσαλίας, κάνοντας έκλυση για τον τερματισμό της υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας.

Η Αγωνιστική Παρέμβαση Ιατρών Λάρισας καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση στην πύλη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου την Τετάρτη 18/6/2014, ώρα 11 π.μ. και στην παράσταση διαμαρτυρίας στην 5η Υγ περιφέρεια Θεσσαλίας που θα ακολουθήσει. Η υπομονή και η ανοχή μας τελείωσε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ