ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

ελγα αεροπλάναΑθωράκιστη και έρμαιο στις διαθέσεις του καιρού είναι φέτος η ευρύτερη αγροτική περιοχή του Τυρνάβου, αλλά και όλου του νομού, αφού τα πολυδιαφημισμένα αεροπλάνα του ΕΛΓΑ που προστατεύουν από το χαλάζι, παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος και κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά κωλύματα και θα ανάψει το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι πτήσεις όταν χρειαστεί.

Η δυσμενής αυτή εξέλιξη προκάλεσε χθες το βράδυ την αγανάκτηση των εκπροσώπων αγροτικών συνεταιρισμών του δήμου Τυρνάβου, της Γιάννουλςη και της Φαλάνης που συναντήθηκαν στα γραφεία του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου για να εξετάσουν θέματα που αφορούν την αντιχαλαζική προστασία της περιοχής, τις αποζημιώσεις, αλλά και συνολικά την ασφαλιστική κάλυψη.

ΟΙ εκπρόσωποι των συνεταιρισμών που κατέληξαν σε ένα κείμενο διεκδικήσεων και επισημάνσεων, αναμένεται να επισκεφθούν στην Αθήνα τη νέα ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τη διοίκηση του ΕΛΓΑ για να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν.

Στη χθεσινή σύσκεψη οι εκπρόσωποι των συνεταιρισμών τόνισαν την αναγκαιότητα για τα τέλη εκτίμησης και τα ασφάλιστρα στον ΕΛΓΑ να υπάρχουν παραστατικά ώστε να υπολογίζονται στα έξοδα και να εγγράφονται στα φορολογικά στοιχεία τους.

Επίσης ζήτησαν να παραμείνουν οι κατηγορίες α’ και β’ στις εκτιμήσεις της αχλαδοκαλλιέργειας, να προβλεφθούν νέες καλύψεις ζημιών από ασθένειες, να αυξηθεί η τιμή αποζημίωσης στα βιομηχανικά αχλάδια και να μην υπολογίζεται παραγωγή για χυμοποίηση και να ξεκινήσουν διαδικασίες ΠΣΕΑ για τη μειωμένη παραγωγή στα βερίκοκα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ