ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΥΣΤΩ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Ανακοίνωση – καταγγελία της ΕΛΜΕ Λάρισας που καλεί τους εκπαιδευτικούς να αντιδράσουν αύριο

ελμεΤον άχαρο ρόλο του εκτελεστή εντολών της κεντρικής διοίκησης ανέλαβαν οι αποκεντρωμένες δομές της εκπαίδευσης (Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας) μέσα σε ένα γενικό κλίμα καταδίκης και κατακραυγής της επιχειρούμενης αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και των εκπαιδευτικών.

Μια πολιτική που θα σημάνει ταυτόχρονα τη σύνδεση μισθού με την αξιολόγηση, αλλά και το άνοιγμα του δρόμου για νέες απολύσεις στο δημόσιο.

Έχοντας σαφή επίγνωση της συμμετοχής τους σ` αυτή την προδιαγεγραμμένη σφαγή επιχειρούν με απαράδεκτες διαδικασίες να επιβάλλουν ετσιθελικά την υποταγή σε έναν ολόκληρο κλάδο κουρελιάζοντας ακόμη και αυτό το γράμμα του νόμου, που κατά τα άλλα υπεραμύνονται της τήρησής του.

Προγραμματίζουν σεμινάρια για τους διευθυντές των σχολικών μονάδων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ελασσόνας σε μεικτά τμήματα μαζί με τους διευθυντές των αντίστοιχων σχολείων της Πρωτοβάθμιας για τις 19 και 20 Ιουνίου, χωρίς να έχουν στείλει ακόμα και σήμερα 18 Ιουνίου (ώρα που γράφεται αυτή η ανακοίνωση) ΕΓΓΡΑΦΩΣ πρόσκληση συμμετοχής στους διευθυντές των σχολείων!

Δεν είναι απλά διαδικασία τριτοκοσμικής χώρας, αλλά συνειδητή επιλογή υλοποίησης αυτής της πολιτικής πάση θυσία.

Εν κρυπτώ και παραβύστω επιχειρούν με αισθήματα ενοχής να επιβάλλουν την υλοποίηση των σεμιναρίων θαρρώντας ότι θα το επιτύχουν αιφνιδιάζοντας το συνδικάτο.

Μια διαδικασία που δεν περιποιεί τιμή στους εμπνευστές και τους εκτελεστές της σε ένα χώρο, όπως αυτόν της εκπαίδευσης, που η διαφάνεια και η παρρησία ανάληψης των ευθυνών πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα ειδικά για όσους ασκούν διοίκηση.

Ακόμη και χθες αργά το βράδυ η Περιφερειακή Διευθύντρια σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της προσποιούνταν «άγνοια» για την ακριβή ημερομηνία διενέργειας του σεμιναρίου και μας παρέπεμπε στον αναπληρωτή της, ο οποίος δήλωνε ακριβώς την ίδια «άγνοια»!

Ο σκοπός τους σαφής και στοχευόμενος στη λογική της δημιουργίας τετελεσμένων γεγονότων και της ανοιχτής υπονόμευσης της αντίστασης του κλάδου.

Αν υλοποιηθούν τα σεμινάρια σε κάποια περιοχή θα δημιουργηθεί το πρώτο ρήγμα στην μέχρι τώρα καθολική πανελλαδική άρνηση συμμετοχής των διευθυντών και τη ματαίωσή τους από τον κλάδο.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Λάρισα χρησιμοποιείται ως πολιορκητικός κριός για την εφαρμογή αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών μέτρων.

Καταγγέλλουμε αυτήν την «καινοφανή» πρακτική, μα πάνω απ’ όλα καταγγέλλουμε τη διενέργεια των σεμιναρίων της ντροπής (όποτε και αν γίνουν).

Καλούμε τους διευθυντές να συνταχθούν με τον κλάδο και να μην πάρουν μέρος σ` αυτά. Το συνδικάτο τους καλύπτει με την προκήρυξη απεργίας (τρίωρες στάσεις 8πμ-11πμ από ΕΛΜΕ Λάρισας και 11πμ-2μμ από ΟΛΜΕ).

Καλούμε τους συναδέλφους σε συγκέντρωση έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελασσόνας την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 και ώρα 9πμ, για τη ματαίωση των σεμιναρίων της σφαγής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ