ΒΟΗΘΗΣΤΕ Η ΤΙΓΡΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ!

Ο Φοίβος είναι μία τίγρης που κατασχέθηκε από ένα περιοδεύον τσίρκο το 2001 από τις ελληνικές αρχές και από τότε ζει αιχμάλωτη στο Δημοτικό Ζωολογικό Κήπο των Τρικάλων. Ο Φοίβος όμως πάσχει και από δυσπλασία του ισχίου του αλλά υποφέρει καθώς τον περασμένο Μάρτιο έχασε την επί μια 15ετία σύντροφο του την Αθηνά τη θηλυκή τίγρη που ζούσε μαζί του.

Η Αθηνά αρρώστησε, έπαθε και καρδιακή προσβολή και είχε πρόβλημα με τα πόδια της. Δεν της δόθηκε όμως η δέουσα προσοχή και επί της ουσίας – για να μην κρυβόμαστε κατέληξε – μετά από μια επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε την τελευταία στιγμή.

Σύμφωνα και με την ANIMAL ACTION αυτό το άγριο αιχμάλωτο ζώο που έχει περάσει πολλά στα χέρια των ανθρώπων χρήζει χειρουργικής επέμβασης και πρέπει άμεσα να μεταφερθεί σ’ ένα καλύτερο περιβάλλον για να ζήσει όσο αντέξει.

Ο Δημοτικός Ζωολογικός Κήπος Τρικάλων δεν έχει ούτε την τεχνογνωσία ούτε τους οικονομικούς πόρους για να προσφέρει σε αυτό το άγριο ζώο την απαραίτητη φροντίδα.

Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος του GAWF, David Barnes, γνωστός για την δράση του στη διάσωση πιθήκων, μεγάλων γατών και άλλων άγριων ζώων που κρατούνται σε άθλιες συνθήκες, ξεκίνησε την συγκέντρωση χρημάτων για να μεταφερθεί ο Φοίβος στον Ζωολογικό Κήπο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια των Η.Π.Α.

Το κόστος γι’ αυτό το ταξίδι φτάνει τις 13.700 ευρώ. Ο David Barnes παλεύει να συγκεντρώσει αυτό το ποσό και να τον σώσει. Άλλωστε ο Φοίβος – όπως ο ίδιος λέει ο David Barnes τον εμπιστεύεται – αφού από το 2001 και περίπου δύο με τρεις φορές τον χρόνο ερχόταν στην Ελλάδα για να δει την κατάσταση της υγείας των δύο τίγρεων.

Ο Φοίβος δεν έχει καμιά δυνατότητα να επιβιώσει στο φυσικό του περιβάλλον αφού οι άνθρωποι τον καταδίκασαν σε αιώνια αιχμαλωσία. Τα μερικά τετραγωνικά γης στα οποία ζει αυτό το πανέμορφο πλάσμα στα Τρίκαλα είναι και ακατάλληλος χώρος και δεν επαρκούν για να τον κάνουν λιγότερο δυστυχισμένο ειδικά τώρα που είναι μόνος.

Στον Ζωολογικό Κήπο του Σαν Ντιέγκο θα λάβει την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη έτσι ώστε να ζήσει με αξιοπρέπεια και άνεση τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Εκεί τουλάχιστον θα βλέπει και άλλες τίγρεις για νιώθει λιγότερο μόνος.

Η ANIMAL ACTION μας ζητάει να συνδράμουμε σε αυτή την πρωτοβουλία του David Barnes. Αν θέλετε να βοηθήσετε στη συγκέντρωση χρημάτων για την μεταφορά του Φοίβου στις Η.Π.Α. πατήστε εδώ: https://www.justgiving.com/yimby/phevos

Οι φωτογραφίες και το βίντεο – που μπορείτε να δείτε εδώ – με τον Φοίβο στον Δημοτικό Ζωολογικό Κήπο Τρικάλων τις οποίες τραβήξαμε στις 10 Ιουνίου 2014 δείχνουν την θλίψη που κυριαρχεί σε αυτούς του χώρους αιχμαλωσίας ζώων. Οι ζωολογικοί κήποι δεν είναι εκπαιδευτικοί και πρέπει φυσικά να καταργηθούν δια παντός.

Τα άγρια ζώα δεν είναι αντικείμενα για να τα εγκλωβίζουμε πίσω από κάγκελα ώστε να τα βλέπουν τα παιδιά μας.

zoosos.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com