ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗ. 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟ ΣΑΡΕΛ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΝΟ ΤΗΣ ΦΑΙΗΣ

7h7Ενόχους τόσο τον Βαγγέλη Στεφανάκη όσο και τη Μαριαλένα Μπλάχα και έναν φίλο του δράστη για τον θάνατο της 23χρονης Φαίης Μπλάχα έκρινε η εισαγγελέας της έδρας του μεικτού ορκωτού δικαστηρίου.

Στην ίδια απόφαση κατέληξε και η έδρα του δικαστηρίου, αναγνωρίζοντας μόνο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου στον φίλο του δράστη.

Οι ποινές που ανακοινώθηκαν είναι ισόβια στο Βαγγέλη Στεφανάκη, 5 χρόνια φυλάκιση στην αδελφή της Φαίης Μαριαλένα και ένα χρόνο φυλακή στον φίλο του δράση Βικ Σαρέλ. Οι δικαστές έδωσαν ανασταλτικό χαρακτήρα στις ποινές της Μαριαλένας και του Βικ Σαρελ.

Η εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να καταδικαστεί για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο ο βασικός κατηγορούμενος, Βαγγέλης Στεφανάκης χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Ζήτησε παράλληλα ενοχή σύμφωνα με το κατηγορητήριο και για τους άλλους δύο κατηγορούμενους στην υπόθεση, τη Μαριαλένα Μπλάχα και τον τρίτο κατηγορούμενο της υπόθεσης και φίλο του Στεφανάκη, Βικ Σαρελ.

Στην πρότασή της η εισαγγελέας ανέφερε πως ο Βαγγέλης Στεφανάκης δεν ένιωσε ποτέ συναισθηματικό έρωτα για την αδικοχαμένη Φαίη, ότι τον ενδιέφερε μόνο ο εαυτός του και ότι ήταν γοητευμένος που ήταν το “Μήλον Της Έριδος” για τις δύο αδερφές.

Αναφερόμενη στα χτυπήματα που δέχτηκε η άτυχη κοπέλα στο κεφάλι της από τον κατηγορούμενο η εισαγγελέας είπε ότι αυτά ήταν ακαριαία και ότι προκάλεσαν τον εγκεφαλικό της θάνατο.

“Ο Στεφανάκης όμως δεν αρκέστηκε σε αυτά. Τη χτύπησε σε όλο της το σώμα. Αν τα χτυπήματα που προκάλεσαν το θάνατό της έγιναν στο τέλος το 23χρονο κορίτσι θα υπέφερε φρικτά”, υπογράμμισε η εισαγγελέας και υποστήριξε πως το επιχείρημα του Βαγγέλη Στεφανάκη ότι η αδικοχαμένη Φαίη έπεσε και χτύπησε στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου του διαψεύστηκε διότι δεν υπήρχε χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού της κοπέλας.

Σε ό,τι αφορά τη Μαριαλένα Μπλάχα η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και ανέφερε πως για την κατηγορουμένη, ο Στεφανάκης ήταν το «τρόπαιο» στο ανταγωνισμό που είχε αναπτύξει με την αδερφή της.

news247.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com