ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ (Αντιγραφή)Παρουσία πολλών εκπαιδευτικών, γονέων αλλά και μαθητών έγινε στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο η εκδήλωση που συνδιοργανώνουν οι  “Εθελοντές Λάρισας”  και το Genius Language Center με θέμα: «Κάνε την εκπαίδευση επιτυχία» Λύσεις στα σύγχρονα μαθησιακά προβλήματα.

Οι παρευρισκόμενοι άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις των ομιλητών που ενώ είχαν διαφορετική αφετηρία κατέληγαν στο ίδιο ζητούμενο: Να εξαλειφθούν οι λόγοι που κάποιος αποτυγχάνει στις εξετάσεις κάθε μορφής και επιπέδου.

Αρχικά ο  πρώτος ομιλητής PhD Σπιτιέρης Σπυρίδων – LSM – Διδάκτωρ Διοίκησης Επιχειρήσεων – Εξελικτικής Ψυχολογίας, με καθαρά προσωπικό στυλ ομιλίας και με έναν ξεχωριστό τρόπο,  αναφέρθηκε στις νέες συνθήκες του Τρίτου Κύματος της εποχής της Πληροφορίας οι οποίες διαμορφώνουν τα νέα κοινωνικά και εκπαιδευτικά πρότυπα. Μίλησε για τον Νέου Τύπου μαθητή και τις απαιτήσεις της αγοράς από αυτόν. Έθεσε τα νέα διλήμματα: Εξετάσεις ή παιδεία; Πληροφορία ή γνώση; Νίκησα για την ώρα ή Νικητής Νικητής;

Και έδωσε απαντήσεις αναλύοντας το ποιοι είναι οι άξονες διαμόρφωσης του χαρακτήρα Νικητή, ποιές είναι οι απαιτούμενες γνώσεις και πρακτικές διεργασίες στο τέλος τι είδους Νικητή ζητάει η κοινωνία και η Αγορά.

Την σκυτάλη πήρε ο Δημήτρης Ζιώγας – Διευθυντής σπουδών του Genius Language Center – του οποίου η τοποθέτηση είχε τον τίτλο:   Οι  12 τύποι μαθητών που αποτυγχάνουν στις εξετάσεις.

Με πολλά παραδείγματα, διανθισμένα και με αεκετό χιούμορ.  ανέλυσε τους 12 τύπους μαθητών που αποτυγχάνουν στις εξετάσεις. Βασιζόμενος στην πολύχρονη εμπειρία του και στην καθημερινή του τριβή με μαθητές, παρουσίασε τους λόγους για τους οποίους οι  μαθητές αποτυγχάνουν στις εξετάσεις αλλά και τις λύσεις για να μπορέσουν οι μαθητές – ανήλικοι και ενήλικοι – να βελτιώσουν τα ποσοστά επιτυχίας τους στις εξετάσεις.

Δήλωσε βέβαιος ότι οι μαθητές αλλά και οι γονείς τους θα επωφεληθούν τα μέγιστα αναγνωρίζοντας τον εαυτό τους ή το παιδί τους σε έναν από τους 12 τύπους και επισήμανε ότι ακολουθήσουν τις λύσεις που προτάθηκαν, είναι  σίγουρος ότι τα ποσοστά επιτυχίας τους θα εκτιναχθούν.

Τελευταία ομιλήτρια  ήταν η κ. Ματίνα Γαβριήλογλου – Ψυχολόγος του Εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του παιδιού». Η ομιλία της  με θέμα Κάνε την διαφορά – Μίλα τώρα, είχε σαν στόχο την προσέγγιση του φαινόμενου του εκφοβισμού και τον διαχωρισμό του από οποιαδήποτε άλλη μορφή βίας ή επιθετικότητας. Μεταφέροντας την εμπειρία της, από την επαφή της με παιδιά και εκπαιδευτικούς εκατοντάδων σχολείων στην Β. Ελλάδα, ανέλυσε τα χαρακτηριστικά των εμπλεκόμενων παιδιών και των παρατηρητών αλλά και τον ρόλο τους στην εκδήλωση του φαινόμενου. Επίσης παρουσίασε πρακτικούς τρόπους αντίδρασης τόσο από τα παιδιά όσο και από τους γονείς ή τους εκπαιδευτικούς. Στην συνέχεια αναφέρθηκε στον ρόλο και στις δράσεις του Εθελοντικού Οργανισμού «Το χαμόγελο του παιδιού» και επεσήμανε ότι μπορεί ο οποιοσδήποτε – μαθητής, γονέας ή εκπαιδευτικός – να καλεί την Γραμμή SOS 1056 (Εθνική γραμμή χωρίς χρέωση) και να αναφέρει το πρόβλημα όπως και να ζητάει την βοήθεια των ειδικών.

Πριν και μετά την εκδήλωση…

Αμέσως μετά τις ομιλίες τέθηκαν ερωτήματα από παρευρισκομένους εκπαιδευτικούς και γονείς προς τους ομιλητές, ενώ κατατέθηκαν και πολλές ενδιαφέρουσες απόψεις και προτάσεις.

Θετικά σχόλια ακούστηκαν από όλους για την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης. Τρεις κοπέλες από το τμήμα PR του Genius υποδεχόταν τους καλεσμένους ενώ δυο καλλιτέχνες απέσπασαν το χειροκρότημα τους. Ο πιανίστας Παναγιώτης Μπαλανίκας που πριν την έναρξη της εκδήλωσης εκτέλεσε γνωστές επιτυχίες κάνοντας ευχάριστη την αναμονή μέχρι την έναρξη της και ο γνωστός ζωγράφος Σωτήρης Salvador Γεροκώστας που φιλοτέχνησε την αφίσα και τις προσκλήσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ