Η ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΚΑΡΕΙ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ: ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΑΓΟΡΙ ΡΟΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

293Χτύπησαν μέχρι θανάτου και παράτησαν σε καρότσι σούπερ μάρκετ στην άκρη του δρόμου, ένα 16χρονο αγόρι Ρομά που εκδικητικός όχλος άρπαξε από το σπίτι του, κατηγορώντας το για κλοπή.

Ο έφηβος που μεταφέρθηκε την Τετάρτη σε νοσοκομείο του Παρισιού, σύμφωνα με τους γιατρούς είχε υποστεί πολλαπλά κατάγματα κρανίου.

Ο πρόεδρος François Hollande κατήγγειλε την πράξη ως «απερίγραπτη και αδικαιολόγητη επίθεση σε όλες τις αρχές στις οποίες στηρίζεται η δημοκρατία μας».

Αλλά οι επικριτές του λένε ότι η κυβερνητική πολιτική έχει στιγματίσει την ισχυρή κοινότητα των 20.000 Ρομά της Γαλλίας, οι οποίοι προέρχονται κυρίως από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

294Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Manuel Valls, δέχτηκε έντονη κριτική στα τέλη του περασμένου έτους, όταν, ως υπουργός Εσωτερικών, είπε ότι οι περισσότεροι Ρομά στη Γαλλία δεν είχαν καμία πρόθεση ενσωμάτωσης, και θα έπρεπε να σταλούν πίσω στις χώρες καταγωγής τους.

Το θέμα των Ρομά είχε προκαλέσει διαδηλώσεις των φοιτητών σε εθνικό επίπεδο, τον Οκτώβριο, με αφορμή την αδιανόητη πράξη των αρχών να κατεβάσουν ένα 15χρονο κορίτσι Ρομά από το λεωφορείο μπροστά στους συμμαθητές της, κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής, και στη συνέχεια να την απελάσουν μαζί με την οικογένειά της στο Κοσσυφοπέδιο.

Περισσότερα: telegraph.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ