ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤους συλλόγους του Δήμου Κιλελέρ που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο  χώρο του Πολιτισμού ενημέρωσε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος. Σε συνάντηση που έγινε στο πολιτιστικό κέντρο της Χάλκης ο κ. Νασιακόπουλος αναφέρθηκε  στην πολιτική που θα ακολουθήσει η νέα δημοτική αρχή στα θέματα του Πολιτισμού.

Αρχικά, έγινε εκτενής ενημέρωση για το ζήτημα που προέκυψε ύστερα από την απόφαση της σημερινής διοίκησης του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Κιλελέρ  (ΟΠΑΠ) να άρει τη συνδρομή του Οργανισμού για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ο κ. Νασιακόπουλος στην εισήγηση του ανέφερε ότι η διοίκηση του ΟΠΑΠ όφειλε να είχε προβλέψει τη λήψη απόφασης για τα πολιτιστικά δρώμενα του δήμου Κιλελέρ ένα μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές έτσι ώστε απρόσκοπτα να πραγματοποιηθούν σε κάθε χωρίο οι πολιτιστικές εκδηλώσεις που οι τοπικοί σύλλογοι θα πρότειναν. Κάτι τέτοιο, όπως είπε, δεν έγινε με αποτέλεσμα οι τοπικοί σύλλογοι να καλούνται να πραγματοποιήσουν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις χωρίς τη συνδρομή του ΟΠΑΠ.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτη συνέχεια ο κ. Νασιακόπουλος κατέστησε σαφές ότι “ο σκοπός της εκδήλωσης δεν είναι η κριτική στη σημερινή διοίκηση του ΟΠΑΠ. Εμείς ως νέα δημοτική αρχή παροτρύνουμε εσάς, τους προέδρους των συλλόγων, όσες εκδηλώσεις είναι δυνατόν να τις μεταφέρετε το Σεπτέμβριο. Με την ανάληψη των καθηκόντων μας θα τις θα στηρίξουμε. Γι’ αυτό σας ζητώ, εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, να καταγράψετε όποιες εκδηλώσεις προτίθεστε να πραγματοποιήσετε για να έχει το χρόνο η νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ, μαζί με σας να τις οργανώσει και να τις υλοποιήσει”.

Τέλος, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κιλελέρ ζήτησε να υπάρξει συνεργασία και συνεχής διάλογος ανάμεσα στους συλλόγους του Δήμου για να επιτευχθεί μια ενιαία πολιτιστική έκφραση. Κλείνοντας την εισήγησή του ανέφερε ότι θα δημιουργηθεί άμεσα μια επιτροπή πολιτισμού η οποία θα συνδιαλέγεται με του συλλόγους, θα κωδικοποιεί τα αιτήματά τους και θα συντονίζει τη δράση τους.

Μετά το τέλος της εισήγησής του ο κ. Νασιακόπουλος   συζήτησε  με τους εκπροσώπους  των συλλόγων και των φορέων πολιτισμού του δήμου Κιλελέρ για θέματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες, διαβεβαιώνοντας τους ότι η νέα δημοτική αρχή θα είναι αρωγός σε κάθε τους προσπάθεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ