ΦΙΑΣΚΟ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΤΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λάρισας

??????????Σε φιάσκο εξελίχτηκε και η δεύτερη μέρα του σεμιναρίου της ντροπής στην Ελασσόνα. Από το πρωί δυναμικά η ΕΛΜΕ Λάρισας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιους Εκπαίδευσης Ελασσόνας ήταν στην πύλη του 2ου Δημοτικού Σχολείου για τη ματαίωση του σεμιναρίου. Σήμερα όμως η Διοίκηση έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο,

αυτό του εντολοδόχου, του ιμάντα μεταφοράς αντιεκπαιδευτικών επιλογών και της ανοιχτής υπονόμευσης της απεργίας. Παρών από το πρωί στο χώρο ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σε ρόλο αυτόκλητου συνηγόρου μόλις δύο διευθυντών που ήθελαν να «παρακολουθήσουν» το σεμινάριο (ο ένας μάλιστα συνταξιοδοτείται σε 10 μέρες και θα εφαρμόσει τα πορίσματα στους συνταξιούχους !!!).

Δύναμη του συνδικάτου είναι το δίκαιο των αιτημάτων μας, είναι η πειθώ, είναι κυρίως η δυναμική της περιφρούρησης του αγώνα από κάθε απεργοσπάστη και υπονομευτή. Η αποφασιστικότητα του συνδικάτου απέτρεψε και αυτούς τους ελάχιστους που τελικά πείσθηκαν και αποχώρησαν.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στον κλάδο των εκπαιδευτικών η για δεύτερη μέρα αντισυναδελφική στάση των δύο επιμορφωτών. Με δική τους συνειδητή επιλογή στάθηκαν απέναντι στον κλάδο, αγνόησαν το κάλεσμα για συμπαράσταση και συμμετοχή στην απεργία και περιφρόνησαν προκλητικά τις συλλογικές αποφάσεις. Την πρώτη μέρα με μηδενική προσέλευση επιμορφούμενων αρνήθηκαν ως ένδειξη στοιχειώδους αλληλεγγύης να αποχωρήσουν και σήμερα δεύτερη μέρα προχώρησαν σε παρωδία σεμιναρίου «επιμορφώνοντας» μία μόλις δασκάλα που μπήκε κρυφά από κερκόπορτα.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση και δυναμική.

??????????Ζητήσαμε σήμερα προφορικά αλλαγή του χώρου του νέου σεμιναρίου από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας εισπράττοντας προσωρινά άρνηση. Εγκαλούμε εγγράφως με αυτή μας την ανακοίνωση την εσκεμμένη απόφαση της διοίκησης να επιλέξει ως χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου για τη Λάρισα στις 23 και 24 Ιουνίου το Μουσικό σχολείο, χώρο όπου ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθούν κατατακτήριες εξετάσεις εκατοντάδων μαθητών για την επιλογή τους στο Μουσικό τις ίδιες ώρες με το επίμαχο σεμινάριο.

Η συνειδητή και σκόπιμη επιλογή, αλλά κυρίως η επιμονή (;) της Διοίκησης αντικειμενικά λειτουργεί ως υπονόμευση του αγώνα μας και φέρει αποκλειστικά τη σφραγίδα της και την αποκλειστική ευθύνη. Η Διοίκηση βάζει τους μαθητές και τους γονείς τους ως ασπίδα στη δεύτερη απόπειρα υλοποίησης των σεμιναρίων της σφαγής. Τώρα που ο απαράδεκτος αιφνιδιασμός της απέτυχε και εξελίχθηκε σε φιάσκο, δεν διστάζει να παίξει με τις αγωνίες των παιδιών. Έχει δεκάδες σχολεία η Λάρισα και κάποια απ` αυτά με αμφιθέατρα και όλως τυχαίως επέλεξε το Μουσικό την επίμαχη Δευτέρα 23 Ιουνίου.

Κρατά την ίδια ανεκδιήγητη στάση με την προσποίηση «άγνοιας» άλλων στελεχών της εκπαίδευσης για το κρυφό σεμινάριο της Ελασσόνας. Βάζει σε εφαρμογή πρακτικές που δεν συνάδουν με το κλίμα της παιδαγωγικής μας ευαισθησίας. Όλοι κρινόμαστε και ιδιαίτερα οι διοικούντες.

Συνεχίζουμε δυναμικά Δευτέρα και Τρίτη 23 και 24 Ιουνίου.

Όλοι στον αποκλεισμό του σεμιναρίου της σφαγής στο Μουσικό σχολείο ή σε όποιο άλλο σχολείο επιχειρηθεί να γίνει. Έχουμε προκηρύξει ήδη τρίωρες στάσεις εργασίας ως ΕΛΜΕ και ΟΛΜΕ (8πμ – 11πμ και 11πμ – 2μμ).

Καλούμε τους διευθυντές να σταθούν στο ύψος της συναδελφικής αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας τους.

Η παταγώδης πανελλαδική αποτυχία υλοποίησης των σεμιναρίων δείχνει την αντίθεση και τη δυναμική του κλάδου και την καταδίκη της εθελόδουλης υποταγής της κυβέρνησης στις αντιεκπαιδευτικές και αντεργατικές επιταγές της Τρόικας.

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΦΤΩΧΟΣ, ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΛΑΟΣ

Ο αγώνας στα χέρια των εκπαιδευτικών.

Ο Σύλλογος Δασκάλων

Ανακοίνωση για το σεμινάριο της Λάρισας εξέδωσε ο σύλλογος εκπαιδευτικών α/βαθμιας του νομού Λάρισας στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους απεργούς Διευθυντές και εκπαιδευτικούς που αντέδρασαν στα σεμινάρια «ντροπής», που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας με εντολή του Υπουργείου Παιδείας, με τη συμμετοχή τους στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Τα σεμινάρια προγραμματίστηκαν και υλοποιηθήκαν τις τελευταίες μέρες του σχολικού έτους μη λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες των σχολικών μονάδων και τις υποχρεώσεις των Διευθυντών με τη λήξη του διδακτικού έτους.

Ήταν σεμινάρια «παρωδία» με στόχο την υποταγή Διευθυντών και εκπαιδευτικών, διότι δεν τηρήθηκε το χρονοδιάγραμμα προσέλευσης και αποχώρησής τους.

Καλούμε τους συναδέλφους να συσπειρωθούν στο Σύλλογο για να βάλουμε φραγμό στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου”.