ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΜΑΡΤΙΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΛΗΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Οι διεθνείς πρέπει να σταθούν στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις

εθνικηΤο αποτέλεσμα που πήρε η Εθνική κόντρα στην Ιαπωνία –και μάλιστα με δέκα παίκτες- μπορεί να έφτιαξε την ψυχολογία της ομάδας, αλλά οι… πληγές που άνοιξαν από τους Μανιάτη και Τζαβέλλα έκλεισαν; Οι διεθνείς θα καταφέρουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ή η οπαδική “κατηφόρα” θα τους παρασύρει;

Μπορεί η ισοπαλία της Εθνικής με την Ιαπωνία να αναπτέρωσε τις ελπίδες της Γαλανόλευκης για πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ, αλλά το περιστατικό που συνέβη παραμονές της αναμέτρησης με τους «μπλε σαμουράι» δεν μπορεί –και δεν πρέπει- να ξεχαστεί έτσι απλά

Όσο και να θέλει μια οικογένεια να δείχνει αγαπημένη και μονιασμένη προς όλο τον κόσμο, πάντα κάπου σε μια ντουλάπα της υπάρχει κάποιος κρυμμένος «σκελετός». Η Εθνική αναχώρησε για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, κουβαλώντας μαζί της μια «βεντέτα» μεταξύ των παικτών του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

Τα όσα είχαν συμβεί μεταξύ του Μανιάτη και του Κατσουράνη στο ματς κυπέλλου των δυο ομάδων στην Τούμπα πήγαν μεν στην… πίσω πλευρά του μυαλού, αλλά δεν ξεχάστηκαν. Και αυτό το οικογενειακό μυστικό «βγήκε στη φόρα» την χειρότερη στιγμή.

Το να τσακωθούν οι παίκτες μια ομάδας για ένα μαρκάρισμα ή μια κακή πάσα, πραγματικά συμβαίνει συχνά. Όμως αυτά που ειπώθηκαν μεταξύ του Τζαβέλλα και του Μανιάτη δεν είχαν να κάνουν απλά με νεύρα, όπως όλοι ήθελαν μετά να μας πείσουν. Τι να σου κάνουν οι selfie, τα χαμόγελα και οι αγκαλιές, αν υποβόσκει κάτι τέτοιο!

Όλο αυτό τον καιρό –πέρα από την συγνώμη του Κατσουράνη που ήρθε καθυστερημένα- το κακό αυτό κλίμα συντηρήθηκε. Τα… παπαγαλάκια των ομάδων έλεγαν πως το τσεκούρι του πολέμου δεν έχει στην πραγματικότητα θαφτεί και αυτό που είχε –σχεδόν- ξεριζωθεί από την Εθνική επί εποχής Ρεχάγκελ (η ομάδα μακριά από τα προβλήματα του πρωταθλήματος) πλέον άρχισε να βγάζει ξανά ρίζες.

Μοναδική… παραφωνία το 2008 με την τραγική πορεία της Εθνικής στα τελικά του πανευρωπαϊκού της Αυστρίας και της Ελβετίας. Η βαριά ατμόσφαιρα που υπήρχε στα αποδυτήρια μεταξύ των παικτών της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού – αποτέλεσμα της έκβασης του πρωταθλήματος με την γνωστή απόφαση Βάλνερ- έπαιξε το ρόλο της.

Η «γροθιά» που ήταν μέχρι πρότινος η Γαλανόλευκη έχει πλέον… διαρροές (έτσι βγήκε στην δημοσιότητα και το περιστατικό μεταξύ Τζαβέλλα-Μανιάτη) και σε αυτό φταίνε οι παίκτες, που δεν έβαλαν στην άκρη τον προσωπικό τους εγωισμό, οι σύλλογοι τους (που δεν έκαναν μια κίνηση για να σταματήσει η ένταση), αλλά και ο Σάντος.

Μπορεί ο Πορτογάλος να τα πήγε καλά στην θητεία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αλλά το ότι πλέον αποχωρεί από την ομάδα, δεν σημαίνει πως μπορεί στο τέλος να χύσει την καρδάρα με το γάλα. Ένας «πατέρας» πρέπει να φέρεται με αγάπη στο παιδί του, αλλά όταν χρειάζεται πρέπει να χτυπά το χέρι στο τραπέζι και τραβάει και το αυτί! «Κύριοι αν δεν θέλετε εσείς μια, η Εθνική δεν σας θέλει εκατό» έπρεπε να πει σε Τζαβέλλα – Μανιάτη και να τους δώσει ο ίδιος το αεροπορικό εισιτήριο της επιστροφής!

Χωρίς να θέλω να είμαι μάντης κακών, αν οι διεθνείς δεν αποκλείσουν το οπαδικό κλίμα από την Εθνική, τότε θα επιστρέψουμε στον ποδοσφαιρικό «μεσαίωνα» του παρελθόντος. Τότε που ένας παίκτης του Ολυμπιακού γινόταν αλλαγή μόνο από κάποιο των «ερυθρόλευκων». Τότε που οι οπαδοί του Παναθηναϊκού έβλεπαν –κατά κύριο λόγο- την ομάδα όταν αυτή έπαιζε στη Λεωφόρο ή το ΟΑΚΑ και της ΑΕΚ όταν αγωνιζόταν στο «Νίκος Γκούμας»

Σίγουρα, δεν πρέπει να βάζουμε όλους (παίκτες και οπαδούς) στο ίδιο τσουβάλι, αλλά το… μικρόβιο φαίνεται πως έχει επιστρέψει και μόνο οι διεθνείς μπορούν να βρουν γιατρειά. Αλλιώς, η λέξη… ομάδα θα μας θυμίζει μόνο κάτι τρελούς που το καλοκαίρι του 2004 κατέκτησαν την Ευρώπη και τίποτα άλλο!

Υ.Γ. Η Εθνική είναι τιμή για κάθε παίκτη και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Κανένας δεν θα πρέπει να γίνεται δέκτης παρακλήσεων για να… μην βγάλει εισιτήριο και να φύγει. Οι παίκτες θα πρέπει να παρακαλάνε να φορέσουν το εθνόσημο και να βάζουν τα δυνατά τους σε κάθε αναμέτρηση, έτσι ώστε να έχουν την χαρά να κληθούν ξανά, αλλιώς θα πρέπει πολύ απλά να δουν την πόρτα της εξόδου.

yahoo news

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ