ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ «ΕΦΑΓΕ» 300.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΤΗΣ ΓΑΔΑ

2W3Το ποσό των 300.000 ευρώ κατηγορείται ότι υπεξαίρεσε από το εστιατόριο της ΓΑΔΑ ο αστυνομικός-διαχειριστής.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ ο υπαστυνόμος Α΄ φέρεται από το 2009 να υπεξαιρεί τμηματικά διάφορα χρηματικά ποσά, από το αποθεματικό Ταμείου και τα πλεονάσματα είσπραξης.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία απο τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ κατόπιν παραγγελίας του εποπτεύοντος Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών με τον υπαστυνόμο να αντιμετωπίζεις τις κατηγορίες της απιστίας και της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος.

Το εστιατόριο της ΓΑΔΑ επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε έρευνα στο γραφείο διαχείρισης και στους προσωπικούς χώρους του αστυνομικού, στη λέσχη – εστιατόριο, απ’ όπου κατέσχεσαν όλα τα υπηρεσιακά βιβλία και φακέλους (ισολογισμού, δαπανών, ημερολογίου ταμείου, διπλότυπες αποδείξεις, αγοράς τροφίμων, συσσιτίου κρατουμένων κ.τλ.) καθώς επίσης και διάφορα παραστατικά έγγραφα (αποδείξεις, τιμολόγια, δελτία αποστολής κ.τλ.), τα οποία μελετώνται για να διαπιστωθεί το μέγεθος της κατάχρησης σε βάρος της υπηρεσίας.

Στην έρευνα συμμετέχει και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Οικονομικής Επιθεώρησης της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο θα κάνει πραγματογνωμοσύνη και διαχειριστικό έλεγχο, προκειμένου να προσδιοριστεί ακριβώς η ζημιά στη δημόσια περιουσία.

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο υπαστυνόμος τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση

protothema.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ