MANDELAS  TOURS: ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΕ ΝΑΞΟ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ναξοςΤο γραφείο Τουρισμού Mandelas tours,διοργανώνει τριήμερη εκδρομή στη Νάξο από 26 έως 29 Ιουνίου. Το πρόγραμμα της εκδρομής έχει ως εξής:

1η ημέρα : Τύρναβος– Ραφήνα – Νάξος  26/6/14-27/6/14 Συγκέντρωση αργά το βράδυ και μεταφορά στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο των Blue Star Ferries, αναχώρηση 7:30 και άφιξη στο λιμάνι της Νάξου 12:30. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Υπόλοιπο ελεύθερο. Δείπνο (κατ’ επιλογή σας), διανυκτέρευση. Προαιρετική βραδινή έξοδος στο νησί.

2η ημέρα :Νάξος ( Γύρος του νησιού) 28/6/14 Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξεκινάμε από τη Χώρα και ακολουθούμε την κεντρική οδική αρτηρία, που διασχίζει την ορεινή Νάξο. Το πρώτο χωριό που συναντάμε είναι το Γαλανάδο. Έξω από το χωριό υψώνεται ο ενετικός πύργος του Μπελόνια. Στη συνέχεια ο δρόμος διασχίζει το λεκανοπέδιο της Τραγαίας με τους απέραντους ελαιώνες. Μικρά χωριά και οικισμοί προβάλλουν στη διαδρομή, το ένα μετά το άλλο. Πρώτη μας στάση στο Χαλκί με τους ενετικούς πύργους, τα αρχοντικά και τις βυζαντινές εκκλησίες. Βόλτα στο χωριό και επίσκεψη στο παραδοσιακό αποστακτήριο κίτρου. Το επόμενο χωριό που συναντάμε είναι το Φιλώτι, κτισμένο στους πρόποδες του Ζα, του ψηλότερου βουνού των Κυκλάδων. Από εδώ, ακολουθώντας έναν ορεινό ανηφορικό δρόμο, φθάνουμε στην Απείρανθο, το «μαρμάρινο χωριό», με τα τρία μουσεία (αρχαιολογικό, γεωλογικό και λαογραφικό), όπου θα σταματήσουμε για μία ώρα. Από την Απείρανθο, περνώντας πάνω από το μικρό χωριό Κεραμωτή, φθάνουμε στο χωριό Κυνίδαρο με τα βουνά που βγάζουν το περίφημο μάρμαρο Νάξου. Συνεχίζοντας φθάνουμε στην περιοχή του Φλεριού, όπου βρίσκεται ο περίφημος Κούρος σε αρχαίο λατομείο στο σημείο που κατασκευαζόταν. Μετά την επίσκεψη επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο. Υπόλοιπο ελεύθερο. Δείπνο (κατ’ επιλογή σας), διανυκτέρευση. Προαιρετική βραδινή έξοδος στο νησί.

3η ημέρα : Νάξος – Πειραιάς –Τύρναβος 29/6/14 Πρωινό στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και καφέ. Το απόγευμα μεταφορά στο λιμάνι επιβίβαση στο πλοίο των Blue Star Ferries 18;00 και άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά 23¨30.Απαραίτητες στάσεις κατά την διαδρομή μας. Άφιξη στην πόλη μας ξημερώματα της επόμενης μέρας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Μεταφορά με ιδιόκτητο κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Ναύλα πλοίου ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΝΑΞΟΣ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ σε οικονομική θέση
  • Διαν/σεις 2 σε ξενοδοχείο Α κατηγορίας NAXOS PALACE HOTEL με πρωινό
  • Περιηγήσεις στο νησί

Τιμή συμμετοχής : 190  εύρο το άτομο σε δίκλινο-τρίκλινο

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΤο γραφείο διοργανώνει επίσης 4ημερη εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη από 7 έως 10 Ιουλίου. Σε ανακοίνωση του γραφείου για την εκδρομή αναφέρονται τα εξής:

«Με όποιο όνομα κι αν την πούμε, Κωνσταντινούπολη, Βυζάντιο, Βασιλεύουσα, Πόλη, Ιστανμπούλ η πόλη αυτή είναι μια και μοναδική, γεμάτη αρώματα, ιστορία, μυστήριο κι όσο κι αν προσπαθούμε δεν θα καταλάβουμε ποτέ πως στέκει αγέρωχη μέσα στους αιώνες διατηρώντας την μαγεία και το μεγαλείο της.

Στα βορειοδυτικά της Κωνσταντινούπολης βρίσκεται η θάλασσα του Μαρμαρά (Προποντίδα) και στα νότια ο Βόσπορος και ο Κεράτιος Κόλπος. Ουσιαστικά η Κωνσταντινούπολη απλώνεται στην Ασία αλλά ενώνεται και με την Ευρώπη.

Είναι κτισμένη στις δύο πλευρές του Κερατίου Κόλπου (τουρκ. Haliç) στη νότια είσοδο του στενού πορθμού του Βοσπόρου, που με μήκος περίπου 35 χλμ. συνδέει τη Μαύρη Θάλασσα (τουρκ. Karadeniz) στον βορρά με τη θάλασσα του Μαρμαρά στον νότο. Αποτελεί κατά αυτό τον τρόπο τη μοναδική πόλη στον κόσμο που βρίσκεται σε δύο ηπείρους, την Ευρώπη(Ανατολική Θράκη) και την Ασία]. Η σύγχρονη πόλη χωρίζεται σε τρεις κύριες ζώνες που περιλαμβάνουν την παλαιά Κωνσταντινούπολη (τουρκ. Eminönü και Fatih), την περιοχή του Μπέηογλου (τουρκ. Beyoğlu) με τη συνοικία του Γαλατά και τον ομώνυμο πύργο, καθώς και το Σκούταρι (τουρκ. Üsküdar) μαζί με άλλα προάστια που βρίσκονται στην απέναντι ασιατική πλευρά του Βοσπόρου.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η μέρα: 7/7-8/7/14

Αναχώρηση αργά το απόγευμα στις 8:30 μ.μ από τον Τύρναβο. Στάσεις για καφέ και ξεκούραση καθ`οδόν. Στη συνέχεια διαμέσου της Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης ,φτάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων. Μετά τις απαραίτητες διατυπώσεις (έλεγχος διαβατηρίων κ.λ.π) και αφού περάσουμε τον αντίστοιχο έλεγχο στην τουρκική πλευρά ,θα ξεκινήσουμε την διαδρομή περνώντας από Ραιδεστό με τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

2η μέρα: 8/7/14

Άφιξη στην Κων/πολη. Θα επισκεφτούμε το ανάκτορο του Ντολμά Μπαξέ που (τουρκ. Dolmabahçe Sarayı) ήταν κατοικία των σουλτάνων και διοικητικό κέντρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από το 1856 μέχρι το 1922, με εξαίρεση την περίοδο 1889-1909 κατά την οποία χρησιμοποιήθηκε το ανάκτορο Γιλντίζ., θα συνεχίσουμε με μια μικρή ξενάγηση στην Παναγία των Βλαχερνών, όπου ψάλθηκε ο Ακάθιστος Ύμνος για πρώτη φορά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος για ανάπαυση και μετά ξεκινούμε την πρώτη μας γνωριμία με την Πόλη. Προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ ελεύθεροι στην πλατεία Ταξίμ. Προαιρετική διασκέδαση. Διαν/ση.

3η μέρα: 9/7/14

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το Πατριαρχείο, και τα σημαντικότερα ιστορικά μνημεία της Πόλης. Την Αγία Σοφιά  με τους τέσσερεις μιναρέδες, δίπλα από την περιοχή του παλαιού ιπποδρόμου της Κωνσταντινούπολης (At Meydanı) που σήμερα αποτελεί δημόσιο πάρκο και ονομάζεται επίσης πλατεία Σουλτάν Αχμέτ., Τον Ιππόδρομο, το Μπλέ Τζαμί, που συγκαταλέγεται στα αριστουργήματα της ισλαμικής αρχιτεκτονικής. το υδραγωγείο και θα καταλήξουμε στην Ζωοδόχο Πηγή, όπου είναι οι τάφοι όλων των Πατριαρχών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Προαιρετική διασκέδαση.Διαν/ση.

4η μέρα: 10/7/14

Πρωινό και αφού τακτοποιήσουμε τα πράγματά μας στο λεωφορείο, θα επισκεφτούμε την κλειστή αγορά(ΚΑΠΑΛΙ ΤΣΑΡΣΙ), ένα  κτίσμα 200 χιλιάδων τμ, όπου θα έχετε την δυνατότητα να θαυμάσετε τον διάκοσμο, το περιβάλλον και την πληθώρα των προϊόντων(δερμάτινα, είδη λαϊκής τέχνης, κοσμήματα κ.λ.π.).Το μεσημέρι παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις, φτάνουμε αργά το βράδυ στην πόλη μας ,γεμάτοι όμορφες εντυπώσεις.

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

Ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη θα σας μαγέψει και θα σας συναρπάσει.

Η Κωνσταντινούπολη είναι βγαλμένη από ανατολίτικο παραμύθι γεμάτη μαγεία, αναμεμιγμένους πολιτισμούς, αρχαιολογικά μνημεία, περιτριγυρισμένη από θάλασσα.

Φεύγοντας από την Κωνσταντινούπολη θα την κουβαλάτε πάντα μέσα σας και οι θύμησες και οι μυρωδιές της θα σας συντροφεύουν παντοτινά.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • δύο(2) διανυκτερεύσεις HOTEL 4*
  • 2 πρωινά
  • Μεταφορά με κλιματιζόμενο υπερυψωμένο πούλμαν
  • Ολοήμερη ξενάγηση στα σημαντικότερα μνημεία της Πόλης με  τοπικό ξεναγό

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
  • Είσοδοι σε μουσεία και ιστορικούς χώρους
  • Ότι αναφέρεται σαν προαιρετικό

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ –ΞΕΝΑΓΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΗΦΘΕΙ  ΚΑΤΙ.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ Ή ΔΙΑΒΑΤΗΡΙO»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ