Δ. ΒΑΡΝΑΒΑΣ: Ο ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

ΒΑΡΝΑΒΑΣΜε αφορμή τη συγνώμη που ζήτησε σήμερα από τον πρωθυπουργό ο πρώην υπουργός Υγείας Α. Γεωργιάδης, ο Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) τον κάλεσε να ζητήσει συγνώμη και από τους πολίτες. Στη δήλωσή του ο κ. Βαρνάβας επισημαίνει:

«Ο κ. Γεωργιάδης με σημερινές του δηλώσεις ζητά συγνώμη από τον κ. Σαμαρά, επειδή επέδειξε απέναντί του άθλια συμπεριφορά μετά την απομάκρυνση του από τη θέση του υπουργού Υγείας. Απεναντίας ο κ. Γεωργιάδης δε νιώθει καμιά ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες για το κατάντημα στο οποίο οδήγησε ο ίδιος και η πολιτική της κυβέρνησης το δημόσιο σύστημα υγείας.

Τα στοιχεία από την έρευνα του ευρωβαρόμετρου που δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα είναι άκρως ενδεικτικά της άποψης που έχουν σχηματίσει τα τελευταία χρόνια οι έλληνες για το δημόσιο σύστημα υγείας .

Η Ελλάδα κατέχει την προτελευταία θέση μεταξύ 28 ευρωπαϊκών χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα ως προς την ικανοποίηση των πολιτών από το σύστημα υγείας (μόνον το 26% το θεωρούν καλό). Κύρια αιτία της κακής γνώμης των πολιτών είναι οι τεράστιες αναμονές για ραντεβού, η αδυναμία εξυπηρέτησης λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και οι κακές κτιριακές υποδομές.

Δυστυχώς, οι δηλώσεις του κ. Βορίδη ότι θα ακολουθήσει την ίδια πολιτική με τον προκάτοχό του δε δίνουν καμιά αισιοδοξία πως οι πολίτες θα μπορούσαν να προσδοκούν κάτι καλύτερο. Αν δεν αλλάξει η ροή των πραγμάτων πιθανόν η επόμενη έρευνα του ευρωβαρόμετρου μας κατατάσσει στην επίζηλη θέση της τελευταίας χώρας ως προς την ικανοποίηση των πολιτών της από το σύστημα υγείας».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com