ΘΕΑΜΑΤΙΚΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ντινοπουλοςΜεγαλοπρεπή κωλοτούμπα για το θέμα των απολύσεων έκανε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος ενώ σε συνέντευξή του στη «Real News» δήλωνε αντίθετος με την «εύκολη λύση των απολύσεων» και υποστήριζε ότι «καλό θα ήταν να μην γίνουν» οι 15.000 απολύσεις που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα, το απόγευμα του Σαββάτου, λίγες ώρες πριν κυκλοφορήσει η εφημερίδα στα περίπτερα με διορθωτική του δήλωση εμφανίστηκε υπάκουος στις επιταγές της τρόικας

και ξεκαθάριζε ότι δεν αμφισβητεί τις συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας για τις απολύσεις. Αλλά είπαμε αυτός ήταν και παραμένει ο Ντινόπουλος. Θαυμάστε το μεγαλείο του:

Ελεγε στη συνέντευξη: «τα πλάνα που έχω μέχρι στιγμής στα χέρια μου δεν προβλέπουν απολύσεις», αναφερόμενος στους εργαζόμενους σε ΟΤΑ, σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου όσο και υπόλοιπους φορείς που εποπτεύει το υπουργείο.

Επίσης υπογράμμιζε την ανάγκη να επανεξεταστεί το πρόγραμμα της ενδοδημοτικής κινητικότητας, που έχει λήξει από τις 2 Μαΐου, ώστε να διατηρηθούν οι 2.000 θέσεις εργασίας για υπαλλήλους που δεν έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Και ενώ στη συνέντευξη λέει αυτά και άλλα πολλά εκφράζοντας μάλιστα την επιθυμία να μην επιστρέψει η τρόικα στην Ελλάδα, το βράδυ του Σαββάτου ανερυθρίαστα προέβη σε διορθωτική δήλωση στην οποία αναφέρει:

«Τα όσα δήλωσα στην εφημερίδα Real News για τα επίμαχα θέματα των απολύσεων και για την τρόικα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία , επειδή ενδέχεται να παρερμηνευτούν , θέλω να διευκρινίσω ότι δεν αποτελούν , σε καμία περίπτωση , αμφισβήτηση των συμβατικών υποχρεώσεων της χώρας.

Από την πρώτη ώρα , άλλωστε , που ανέλαβα την ευθύνη του Υπουργείου Εσωτερικών οι μεταρρυθμίσεις , οι διαρθρωτικές αλλαγές , αλλά και η τήρηση των συμφωνηθέντων αποτέλεσαν τις άμεσες προτεραιότητές μου.

Η χώρα πρέπει να παραμείνει σταθερή στους στόχους της αφού αυτός είναι και ο μόνος τρόπος για να πιάσουν τόπο οι μεγάλες θυσίες τις οποίες έχει υποστεί ο ελληνικός λαός».

Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com