ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ, ΚΑΙΕΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ, ΤΟΝΩΝΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ: ΠΕΝΤΕ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΟ ΣΕΞ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

438Η σεξουαλική δραστηριότητα δεν είναι ευεργετική μόνο για τις σχέσεις μας, αλλά έχει οφέλη για το σώμα και τη γενική μας ευεξία.

Εδώ είναι πέντε πολύ σοβαροί λόγοι για να απολαμβάνουμε το σεξ…

ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΥΣ

Απελευθερώνει ενδορφίνες. Οι ορμόνες αυτές έχουν επίδραση όχι μόνο στη διάθεση, αλλά και την ενίσχυση της ενέργειάς μας.

Ο JoHemmings, ειδικός στις σχέσεις, σχολιάζει: «Μελέτες έχουν δείξει ότι το σεξ – αλλά ακόμη και τα απλά χάδια-  μειώνει σημαντικά το άγχος και δημιουργεί μια θετική διάθεση ακόμη και τις ημέρες που ακολουθούν.

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΣΙΑ

Όσο περισσότερο σεξ , τόσο λιγότερες μέρες ασθενείας, και άσχημης διάθεσης.

“Το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα», λέει ο Jo.

ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΥΣ

Η έρευνα έχει αποδείξει ότι εάν έχετε πονοκέφαλο, σεξ είναι αυτό ακριβώς που πρέπει να κάνετε.

Πειράματα που έγιναν από μια ομάδα νευρολόγων στη Γερμανία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να οδηγήσει σε μερική ή ακόμα και ολοκληρωτική θεραπεία των πονοκεφάλων και ορισμένων ημικρανιών.

Τα ευρήματα, που δημοσιεύονται στο περιοδικό της Διεθνούς Εταιρείας Κεφαλαλγίας, επιβεβαιώνουν οτι περισσότερα από τα μισά άτομα που πάσχουν από πονοκεφάλους είχαν βελτίωση των συμπτωμάτων μετά το σεξ.

ΚΑΙΕΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ

Οποιοδήποτε είδος άσκησης είναι πολύ καλό για την καρδιαγγειακή υγεία μας. Σε πρόσφατη μελέτη διαπιστώθηκε ότι το σεξ μπορεί να είναι το ισοδύναμο πολύ καλής άσκησης.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι κατά μέσο όρο, οι άνδρες καίνε 4,2 θερμίδες το λεπτό και οι γυναίκες 3.1 θερμίδες ανά λεπτό κατά τη διάρκεια του σεξ.

ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

Το τακτικό σεξ μειώνει τη συστολική πίεση του αίματος μας.

Οι οργασμοί επίσης βοηθούν στην απελευθέρωση της προλακτίνης, της ορμόνης που προκαλεί χαλάρωση και υπνηλία.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ