ΙΠΤΑΜΕΝΑ ΜΗ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

DRONESΤην δυνατότητα να κάνει περιπολίες και από αέρος θα έχει η ελληνική αστυνομία σύντομα, μιας και είναι στα σκαριά ο εξοπλισμός της με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Να τονίσουμε ότι τα ονομαζόμενα και drones ξεκινούν από νάνο-μεγέθη και φτάνουν σε μέγεθος αεροσκάφους.

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είναι ήδη σε επαφή με εταιρείες ισραηλινών συμφερόντων που ειδικεύονται στην κατασκευή μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ενώ παραμένει ανοιχτό το θέμα του αριθμού και του τύπου των αεροσκαφών που θα επιλεγούν.

Το συγκεκριμένο εξοπλισμό θα διαθέτει η Αστυνομία από το 2015 και έπειτα, καθώς το υπουργείο Δημοσίας Τάξης θα προχωρήσει σύντομα στη δημοσίευση διαγωνισμού για την προμήθειά τους.

Τα νέα «εργαλεία» διαφημίζεται ότι μπορούν να ενισχύσουν την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, με την εποπτεία των συνόρων, αλλά και τον «πόλεμο» κατά του οργανωμένου εγκλήματος και των τρομοκρατικών ομάδων. Αυτό είναι το τυρί.

Η φάκα είναι πως τα «αθόρυβα», μη επανδρωμένα αεροσκάφη θα μπορούν να μεταφέρουν εικόνα, ήχο και άλλα δεδομένα (π.χ. εντοπισμό στίγματος κινητών) στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ. Ο σχεδιασμός άλλωστε, για το διαγωνισμό που θα προκηρύξει το υπουργείο Δημοσίας Τάξης, θα περιλαμβάνει και ειδικά μηχανήματα για εξειδικευμένη παρακολούθηση προσώπων στον οικιστικό ιστό, αλλά και με μηχανήματα εντοπισμού πυρκαγιών.

pygmi.gr

newsbeast.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ