ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

διαθεσιμότηταΗ Συντονιστική Επιτροπή Εκπαιδευτικών σε Διαθεσιμότητα, καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα – απόλυση να πάρουν μέρος αγωνιστικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23/6 στις 12.30 μ.μ. στο ΥΠΑΙΘ (Μαρούσι-Νερατζιώτισσα) κατά την διάρκεια της προγραμματισμένης συνάντησης του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ με την νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Στη συγκέντρωση θα δώσουν αγωνιστικό παρόν και εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από άλλες πόλεις (Λάρισα, Θεσσαλονίκη κ.α.) με απόφαση των αντίστοιχων συντονιστικών επιτροπών και την συμβολή των τοπικών ΕΛΜΕ και της ΟΛΜΕ.

Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την αιφνιδιαστική, αναίτια, παράλογη και βίαια αποπομπή μας από τα σχολεία μας, με βασικό σκοπό την εκχώρηση των δημοφιλών τεχνικών ειδικοτήτων στους ιδιώτες, ενώ ο απαράδεκτος εμπαιγμός και η ομηρεία μας συνεχίζονται.

Ζητάμε από το νέο Υπουργό να επανορθώσει το εγκληματικό “λάθος” του ακρωτηριασμού της τεχνικής εκπαίδευσης, που επέφερε την εκδίωξη 20.00 μαθητών και 2.500 καθηγητών από το Δημόσιο σχολείο.

• Να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός

• Να γίνει άμεση επαναφορά των Τομέων Υγείας-Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής Κομμωτικής στο νέο ΕΠΑΛ.

Οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα από τη Λάρισα αναμένεται να φύγουν για την Αθήνα με λεωφορείο που θα ξεκινήσει από την πλατεία Αγ. Βελισσαρίου στις 3.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας 23 Ιουνίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ