ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΕΣ

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣΣε συνεχείς διαβουλεύσεις με τους συνεργάτες του και τους νεοεκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες ο νέος δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος έχει εγκατασταθεί σε γραφείο στο δημαρχείο της Λάρισας για να δει από κοντά τη λειτουργία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Στο επίκεντρο των επαφών και των συζητήσεων του νέου δημάρχου είναι το αντικείμενο των 8 αντιδημαρχιών, αλλά και τα πρόσωπα που θα κληθούν να τις υπηρετήσουν.

Το μόνο μέχρι στιγμής βέβαιο είναι ότι ο κ. Καλογιάννης θα προχωρήσει σε αλλαγές στα αντικείμενα των αντιδημαρχιών. Στις βασικές σκέψεις είναι το σπάσιμο της αντιδημαρχίας Οικονομικών και Διοίκησης σε 2 αντιδημαρχίες από τις οποίες η μία θα ασχολείται αποκλειστικά με τα οικονομικά του δήμου με δεδομένο το ψαλίδισμα των πόρων αλλά και την υπαγωγή του δήμου στο παρατηρητήριο κι η άλλη με τη διοίκηση, τη διαφάνεια και τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Επίσης αναμένεται να υπάρξει ξεχωριστή αντιδημαρχία Πολιτισμού, ενώ θα υπάρξει και αντιδημαρχία αθλητισμού νεολαίας.

Στις σκέψεις της νέας δημοτικής αρχής είναι η ενοποίηση των αρμοδιοτήτων του πρασίνου και της καθαριότητας σε μία αντιδημαρχία, η δημιουργία ξεχωριστής αντιδημαρχίας κοινωνικής πολιτικής, αλλά και η δημιουργία αντιδημαρχίας που θα ασχολείται με τα θέματα των πρώην δήμων Κοιλάδας και Γιάννουλης.

ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Και ενώ θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η αλλαγή των αντικειμένων των αντιδημαρχιών, δεν μπορούμε να πούμε ακόμη με σιγουριά ποια θα είναι τα πρόσωπα που θα διοικούν αυτές τις αντιδημαρχίες.

Πάντως οι επικρατέστεροι να αναλάβουν αντιδημαρχίες είναι οι κ.κ. Γιώργος Σούλτης, Πάνος Σάπκας, Δημήτρης Δεληγιάννης, Θεόδωρος Καφφές, Νίκος Καλτσάς, Δημήτρης Μαβίδης, Αλέξης Μπατζανούλης, Γεώργιος Κωσταρόπουλος, Νέστωρ Αντωνίου, Αγγέλα Βαγενά, Δέσποινα Αράπκουλε, Παναγιώτης Νταής.

Φυσικά υπάρχουν και οι θέσεις στις προεδρίες της ΔΕΥΑΛ και των Οργανισμών, αλλά και η θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου που εκλέγεται από το σώμα.

Μέσα στην εβδομάδα ο κ. Καλογιάννης αναμένεται να έχει ολοκληρώσει τις επαφές και να λάβει τις αποφάσεις του ώστε και οι νέοι αντιδήμαρχοι να αρχίσουν να εξοικειώνονται με το αντικείμενο που θα αναλάβουν να διοικήσουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ