ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

kne2014foΤα 40 του χρόνια συμπληρώνει φέτος το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει το καλοκαιρινό του ταξίδι με σύνθημα δανεισμένο από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη: «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων» (απολογία Ν.Μπελογιάννη). Συνεχίζουμε!

Οι εκδηλώσεις των Φεστιβάλ σε μεγάλες πόλεις, γειτονιές και χωριά έχουν ήδη ξεκινήσει. Πρώτος σταθμός στην Θεσσαλία, το Εργατικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Λάρισα, την Τετάρτη 25 Ιούνη, στην πλατεία Λαμπρούλη (ώρα 8:45 μμ).

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: Παράσταση αφιέρωμα για την δράση της ΕΠΟΝ Λάρισας (1940-49) και την Κομμουνίστρια ΕΠΟΝίτισα Δήμητρα Τσάτσου από την Θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, Συναυλία hip-hop (παρουσίαση δίσκου «Κώδικας 333 / Επώμου») από τους Afaza και Μέγα, ομιλία από τον Θανάση Παπά γραμματέα του Τ.Σ. Εργατών Λάρισας της ΚΝΕ και Ρεμπέτικο – Λαϊκό γλέντι.

Μια πολύ σημαντική στιγμή στο ταξίδι του Φεστιβάλ κάθε χρόνο αποτελεί το Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο – κατασκήνωση της ΚΝΕ, μέρος συνάντησης για τα μέλη και τους φίλους της Οργάνωσης από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Το κόκκινο καραβάνι του 23ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ κάνει στάση φέτος στην Θεσσαλία. Θα κατασκηνώσει στις 4-6 Ιούλη στην παραλία του Στομίου, στην Λάρισα, για να στείλει ηχηρό μήνυμα: Να σταματήσει η λειτουργία του νέου πολεμικού στρατηγείου της Ε.Ε. στην Λάρισα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ