ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 75% ΣΤΟ ΕΦΑΠΑΞ

εφαπαξΟ νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ μέσω μαθηματικού τύπου που συνδέεται με τα έσοδα των Ταμείων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μειώσεις – μαμούθ. Σύμφωνα με έγγραφο του ΙΚΑ που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος υπάρχει κίνδυνος μείωσης του εφάπαξ από τις 25.000 ευρώ που είναι σήμερα κατά μέσο όρο στις 4.650 με 5.550 ευρώ.

Τα αποθεματικά των Ταμείων είναι σχεδόν στο μηδέν, τα έσοδα έχουν πέσει κατακόρυφα και από τον ερχόμενο μήνα έρχεται και νέα μείωση.

Παράλληλα μπαίνει σε εφαρμογή ο μαθηματικός τύπος για τον υπολογισμό του εφάπαξ από 1/9/2013 και ύστερα.

Ο μαθηματικός τύπου στηρίζεται στα έσοδα, τις αποχωρήσεις και το αποθεματικό κάθε ταμείου.

Σύμφωνα με έγγραφο του ΙΚΑ προς το υπουργείο Εργασίας ο μαθηματικός τύπος για το 2013 είναι 0,179, ενώ για το 2014 είναι 0,222.

Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι όσοι εργαζόμενοι, ασφαλισμένοι στο Ταμείο, βγήκαν σε σύνταξη το 2013 θα πρέπει να λάβουν εφάπαξ 4.650 ευρώ, ενώ όσοι βγαίνουν το 2014 θα πρέπει να πάρουν εφάπαξ 5.550 ευρώ, αντί των 25.000 που είναι κατά μέσο το εφάπαξ που έλαβαν εργαζόμενοι με το παλιό σύστημα.

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι το έγγραφο αφορά μόνο σε ορισμένους υπαλλήλους του ΙΚΑ, ωστόσο στο ίδιο το έγγραφο αναφέρεται χαρακτηριστικά πως “τα περισσότερα προβλήματα που έχουν προκύψει δεν αφορούν μόνο το ΙΚΑ αλλά και τα υπόλοιπα Ταμεία και τους λογαριασμούς πρόνοιας”.

newsit.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com