ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΣΕ Β. ΕΞΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΡΓ. ΜΠΟΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΤΟΥ ΕΛΓΑ

ΧΑΛΑΖΙ1Παραγωγοί και συνεταιρισμοί της Ημαθίας ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε μηνύσεις κατά του ΕΛΓΑ για καθυστέρηση της αντιχαλαζικής προστασίας, που έπρεπε να είχε ξεκινήσει το Μάρτιο, ωστόσο ακόμη δεν έχει τεθεί σε εφαρμογή.

Τη χαρακτηριστική βολή έδωσε το βράδυ της Τετάρτης, 18 Ιουνίου, το χαλάζι που έπληξε περιοχές του νομού Ημαθίας. Σύμφωνα με παραγωγούς, η καταστροφή αγγίζει το 70% της καλλιέργειας και ο μεγαλύτερος όγκος του προβλήματος εντοπίζεται στις περιοχές Μελίκη, Νεόκαστρο, Παλατιτσια και Κυψέλη. Εντωμεταξύ, μηνυτήριες αναφορές και αγωγές αποζημίωσης για τη ζημιά που ήδη έπαθαν, αλλά και ίσως πρόκειται να πάθουν στο μέλλον, λόγω της μη εφαρμογής, όπως υποστηρίζουν, του εθνικού προγράμματος αντιχαλαζικής προστασίας του ΕΛΓΑ, σκέφτονται να καταθέσουν κονσερβοποιοί και παραγωγοί της Κεντρικής Μακεδονίας όπως αναφέρουν σε επιστολή που θα αποστείλουν στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιο Καρασμάνη.

ΧΑΛΑΖΙΝομικά κατά της διοίκησης του ΕΛΓΑ, αποφάσισαν να κινηθούν και αγρότες της Κοινοπραξίας Συνεταιρισμών Ομάδων Παραγωγών Νομού Ημαθίας όπως επεσήμανε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο πρόεδρός της, Χρήστος Γιαννακάκης. Μετά από κοινή τους σύσκεψη, οι δύο πλευρές ζητούν από τον υπουργό, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά να κινήσουν τις διαδικασίες έτσι ώστε ακόμα και την ύστατη στιγμή να πετάξουν τα αεροπλάνα χαλαζικής προστασίας, αλλά και να αντικατασταθεί άμεσα η διοίκηση του ΕΛΓΑ.

dikaiologitika.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com