ΑΥΤΗ Η ΓΥΝΑΙΚΑ «ΚΟΜΜΑΤΙΑΖΕΙ» ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ

568Μία γυναίκα από την Βρετανία αναζητεί ασθενή προκειμένου να του χαρίσει τον πνεύμονα της. Η 47χρονη έχει ήδη χαρίσει σε συνανθρώπους της από όλο τον κόσμο 27 ωάρια και το μισό ήπαρ της. «Είναι φανταστικό να …

μπορείς να δίνεις σε έναν άνθρωπο πίσω τη ζωή του», δήλωσε στην εφημερίδα Daily Mirror η Σού Τζιανστεφάνι, που είναι μητέρα ενός 19χρονου αγοριού. «Προς το παρόν δεν μπορώ να χαρίσω τον πνεύμονά μου στην πατρίδα μου, αλλά θα ήθελα να το κάνω», είπε.

Το 2002, η Σου είχε προσφέρει σε έναν 60χρονο Αμερικάνο το ένα νεφρό της, βάζοντας ως μοναδικό όρο να της καλύψει τα εισιτήρια και την διαμονή της. Μόλις η ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ένα άτεκνο ζευγάρι επικοινώνησε με την 47χρονη και της ζήτησε ωάρια και εκείνη δέχτηκε.

Και στις δύο περιπτώσεις οι δωρεές έγιναν εκτός Βρετανίας καθώς ως το 2006 απαγορευόταν η αλτρουιστική δωρεά οργάνων (η προσφορά οργάνων σε ξένους), υπό τον φόβο της χρηματικής συναλλαγής ή του εκβιασμού. Μόλις η νομοθεσία άλλαξε, η Σου πρόσφερε το ήπαρ της σε ένα ετοιμοθάνατο αγοράκι το οποίο, όπως είπε η ίδια χωρίς να το γνωρίσει ποτέ, την ενημέρωσαν ότι σώθηκε και πάει καλά.

Η αναζήτηση της σε όλο τον κόσμο για να δωρίσει τον πνεύμονα της εγκυμονεί κινδύνους και σε περίπτωση που γίνει, θα είναι η πρώτη τέτοια δωρεά σε παγκόσμια κλίμακα. Η Σου επιμένει στην απόφαση της και λέει ότι στο πλευρό της έχει τον γιο και τον σύζυγο της που στηρίζουν τις αποφάσεις της.

greece-24.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ