Γ. ΒΡΟΥΤΣΗΣ: ΈΡΧΕΤΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

βρουτσηςΤην πρόθεση του υπουργείου για την θέσπιση ενός εθνικού φορέα απονομής συντάξεων ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σε συνέντευξη του στο MEGA. Σύμφωνα με το πλάνο ο υποψήφιος συνταξιούχος θα κάνει την αίτηση του ηλεκτρονικά προς το νέο οργανισμό, ο οποίος θα έχει εξειδικευμένο προσωπικό από όλα τα ταμεία.

Αναφορικά με τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι δεν θα θιγούν, ενώ προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για την ενοποίηση των ταμείων σε έναν ενιαίο εθνικό φορέα .

Επίσης ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα ισχύσει η κατάργηση της θεώρησης των βιβλιαρίων- μια πηγή ταλαιπωρίας για χιλιάδες ασφαλισμένους.

Παράλληλα, από τον Νοέμβριο του 2014 όσοι εργάζονται την τελευταία 20ετία θα βλέπουν τα ένσημά τους ηλεκτρονικά και στο τέλος του 2015 όλοι οι Έλληνες θα έχουν ηλεκτρονικό ασφαλιστικό προφίλ.

Αναφορικά με τα εφάπαξ, ο κ. Βρούτσης εξέφρασε την άποψη ότι το 2012 έπρεπε να έχει γίνει στάση της πληρωμής τους, καθώς «δεν υπήρχε ευρώ και γινόταν πλιάτσικο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ως προς δημοσιεύματα για την καταβολή εφάπαξ ύψους 4.650 ευρώ, ο υπουργός Εργασίας διευκρίνισε ότι αυτό αφορά μόνο τους 5.000 υπαλλήλους του ΙΚΑ και όχι τους ασφαλισμένους του οργανισμού.

capital.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ