ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΚΑΣΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΝ ΣΑΝΤΑΜ

ERTYΤον Ραούφ Ρασίδ Αβδ αλ-Ραμάν, τον δικαστή που προέδρευε στο ανώτατο ποινικό δικαστήριο του Ιράκ το οποίο καταδίκασε σε θάνατο τον Σαντάμ Χουσεΐν δολοφόνησαν με συνοπτικές διαδικασίες μέλη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ), όπως μετέδωσαν τα τοπικά ιστολόγια.

Όπως αναφέρει η Daily Mai, η σύλληψη έγινε την περασμένη Δευτέρα, 16 Ιουνίου, και η δολοφονία του γνωστή στις 18, δεν έγινε όμως ευρέως γνωστή. Ο αλ-Ραμάν, αντικατέστησε τον αρχιδικαστή Ριζγκάρ Μοχάμετ Αμίν, τον Ιανουάριο του 2006, όταν ο τελευταίος παραιτήθηκε λόγω των παρεμβάσεων των κατοχικών δυνάμεων στη δικαιοσύνη.

Ο δικαστής αλ-Ραμάν καταγόταν από την περιοχή του Κουρδιστάν που είχε υποστεί την επίθεση με χημικά από το καθεστώς Χουσεϊν στα τέλη της δεκαετίας 1980, και εξέδωσε την καταδικαστική του απόφαση για την κατηγορία της γενοκτονίας.

Συνέβη όμως η δική του πόλη να πέσει όχι στο κύριο σώμα του ΙΚΙΛ, αλλά σε μαχητές του Νταας, τους Ιρακινούς σουνίτες, νοσταλγούς του καθεστώτος Χουσεΐν.

ant1iwo.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ