Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λάρισας με αφορμή την ακύρωση του σεμιναρίου για διευθυντές

καθηγητέςΓια τρίτη συνεχόμενη μέρα παρά τη συντονισμένη επιχείρηση των αποκεντρωμένων υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας στη Λάρισα η προσπάθεια καθυπόταξης του κλάδου έπεσε και πάλι στο κενό. Κανείς διευθυντής δεν παρακολούθησε τα σεμινάρια της ντροπής.

Το σχέδιο της Υπηρεσίας να διενεργήσει στο Μουσικό Σχολείο το σεμινάριο της σφαγής παράλληλα με τις κατατακτήριες εξετάσεις των μαθητών για την εισαγωγή τους στο Μουσικό, όχι απλά δεν πέρασε, αλλά επέστρεψε ως μπούμερανγκ στους εμπνευστές του. Έγκαιρα προφορικά και γραπτά αποκαλύψαμε αυτή τη μεθόδευση και καταγγείλαμε τη Διοίκηση ότι χρησιμοποιεί τους μαθητές ως ασπίδα για την εφαρμογή αντιεκπαιδευτικών επιλογών.

Παρόλα αυτά δεν δέχτηκαν να επιλέξουν ένα άλλο από τα δεκάδες σχολεία της Λάρισας για το σεμινάριο και λειτούργησαν στην ανεύθυνη και ανέντιμη λογική του κοινωνικού αυτοματισμού.

Υπεύθυνα, ως παιδαγωγοί και συνδικαλιστές, διασφαλίσαμε την απρόσκοπτη και ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων των μαθητών αποκαλύπτοντας στους εκατοντάδες γονείς αυτή τη μεθόδευση, ζητώντας και τη δική τους ενεργητική συμμετοχή στην υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου. Οι γονείς σύσσωμοι αποχώρησαν από το προαύλιο του σχολείου προς απογοήτευση των εμπνευστών του σχεδίου και οι εξετάσεις των παιδιών έγιναν με τους καλύτερους όρους που διασφαλίσαμε ως ΔΣ και Επιτροπή.

Καλέσαμε τους συναδέλφους διευθυντές να σταθούν αλληλέγγυοι στον κλάδο, στον αγώνα όλων μας για το δημόσιο σχολείο και ανταποκρίθηκαν. Χαιρετίζουμε τη θετική τους απάντηση και τους καλούμε να κρατήσουν την ίδια συνεπή στάση και αύριο δηλώνοντας απεργία.

Οι ελάχιστες φωνές που κινήθηκαν στο πνεύμα άρνησης των συλλογικών θέσεων του κλάδου, οι πιέσεις που άσκησαν κυρίως τα στελέχη διοίκησης, οι απειλές που δεχτήκαμε για εισαγγελική παρέμβαση και επ’ αυτοφώρω συλλήψεις δεν πέρασαν. Μαχητικά, με δυναμισμό και πειθώ αποτρέψαμε και σήμερα την υποταγή του κλάδου.

Αύριο θα είναι μια πιο δύσκολη μέρα. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη δια πυρός και σιδήρου να σαρώσει τα πάντα στο δημόσιο σχολείο. Διακυβεύονται όλα αύριο: το δικαίωμα μας να συνεχίσουμε να υπηρετούμε σε ένα δημόσιο σχολείο, να λειτουργούμε με αξιοπρέπεια στο χώρο μας, η ύπαρξη του ίδιου του συνδικάτου.

Καλούμε αύριο όλους σε μια μαζική συγκέντρωση καταγγελίας αυτής της επιχείρησης.

Καλούμε τους απολυμένους μας συναδέλφους των ΕΠΑΛ που βίωσαν πρώτοι την απόλυση και την απαξίωση να σταθούν με δυναμισμό στην αποτροπή της νέας σφαγής.

Οφείλουμε ως παιδαγωγοί, ως δάσκαλοι σε μια κοινωνία που δέχεται τέσσερα χρόνια ανελέητη επίθεση από την Τρόικα και την υποτακτική κυβέρνηση να σταθούμε όρθιοι.

Πλάθουμε λεύτερες συνειδήσεις και η στάση του ραγιά δεν έχει θέση στο χώρο των εκπαιδευτικών.

ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΦΤΩΧΟΣ, ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ ΛΑΟΣ

Ο αγώνας στα χέρια των εκπαιδευτικών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ