ΙΝΚΑ: ΤΟ 75% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ

kalokairiΠεραιτέρω μείωση του χρόνου διακοπών της Ελληνικής οικογένειας διαπιστώνει το ΙΝΚΑ με βάση πανελλαδικής έρευνας με τηλεφωνικές συνεντεύξεις. Σύμφωνα με την καταναλωτική οργάνωση τα έξοδα για δύο εβδομάδες διακοπών αγγίζουν τα 2.700 ευρώ για μία 4μελή οικογένεια.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΙΝΚΑ, «περισσότεροι από 75 στους 100 ‘Έλληνες θα περάσουν το φετινό καλοκαίρι χωρίς διακοπές». Μάλιστα στην ερώτηση εάν θα κάνετε διακοπές φέτος η κύρια απάντηση ήταν: «Πλάκα μας κάνετε!»

Η πανελλαδική έρευνα του ΙΝΚΑ πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 2 Ιουνίου – 16 Ιουνίου σε 791 άτομα, από τα οποία τα 198 απάντησαν ότι θα κάνουν διακοπές το 2014.

Από αυτούς, το 40% δηλώνει ότι θα κάνει ολιγοήμερες διακοπές το πολύ πέντε ημερών.

Οι αιτίες για τις οποίες οι περισσότεροι δεν θα κάνουν διακοπές είναι οικονομικοί λόγοι (75% των περιπτώσεων), επαγγελματική και εισοδηματική αστάθεια (15%) επαγγελματικές υποχρεώσεις και άλλοι λόγοι (10%).

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα, οι έλληνες παραθεριστές διαμένουν κυρίως σε φιλικά ιδιόκτητα σπίτια (40% των περιπτώσεων), σε συγγενικό-φιλικό σπίτι (30%) και ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια (30%).

Η διάρκεια των οικογενειακών φαίνεται ότι περιορίζεται όλο και περισσότερο. Το 40% των παραθεριστών του 2014 θα κάνει διακοπές για 4 ημέρες, το 25% για 7 ημέρες, το 20% για 10 ήμερες, το 13% για 15 ήμερες και το 2% για 20 ημέρες.

Τέλος, οι εκτός Ελλάδας τουριστικοί προορισμοί φέτος θα μειωθούν σε ποσοστό κοντά στο 52%.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ