ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΑΧΗΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΖΕΤ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

770Τουλάχιστον ένας νεκρός και ένας αγνοούμενος είναι ο τραγικός απολογισμός της σύγκρουσης ενός μαχητικού αεροσκάφους με ιδιωτικό Learjet πάνω από την πόλη Olsberg της βορειοδυτικής Γερμανίας. Το αεροπλάνο της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας κατάφερε να προσγειωθεί στη βάση του Nörvenich κοντά στην Κολωνία.

Την ίδια ώρα, το ιδιωτικό τζετ κατέπεσε σε αραιοκατοικημένη περιοχή και σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ένας άνθρωπος έχει χάσει τη ζωή του και αγνοείται άλλος ένας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο ιδιωτικό αεροσκάφος βρίσκονταν δύο άτομα.

«Άκουσα τα αεροσκάφη. Ζούμε εδώ σε μία ζώνη χαμηλών πτήσεων. Ξαφνικά, ακούμε ησυχία και μετά βλέπουμε τα διάφορα φλεγόμενα συντρίμμια, μόλις 20 μέτρα μακριά από οικίες!», αναφέρει ο 26χρονος αυτόπτης μάρτυρας, Alexander Volke στη γερμανική Bild.

Εκπρόσωπος της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε την είδηση πως πρόκειται για ένα ιδιωτικό αεροσκάφος και ένα μαχητικό τύπου EuroFighter.

Ακόμα, αξιωματούχος, μιλώντας στο AP, υποστήριξε πως δύο μαχητικά αεροσκάφη Eurofighter πετούσαν στην περιοχή. Μάλιστα, σημειώνει πως είχαν «επαφή» με το Learjet αλλά τα δύο μαχητικά κατάφεραν να προσγειωθούν με ασφάλεια.

kontranews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ