ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΥΝ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΣΤΟ Κ.Υ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ

kentro.ygeias_aftodioikisi (Αντιγραφή)Σε ξέφραγο αμπέλι έχει μετατραπεί τους τελευταίους μήνες το Κέντρο Υγείας Τυρνάβου, αφού σταμάτησε η φύλαξη του χώρου από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης με δεδομένο ότι δεν ανανεώθηκε η σύμβασή της στο πλαίσιο των μνημονιακών περικοπών στο χώρο της υγείας.

Η κατάσταση είναι τραγική. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που καλούνται να φέρουν σε πέρας τα νυχτερινά προγράμματα εφημερίας του κέντρου, κυριολεκτικά παίζουν με τη ζωή τους, αφού κάθε βράδυ είναι έρμαια στις διαθέσεις ναρκομανών, ψυχικά ασθενών ή και ατόμων με ακραία παραβατική συμπεριφορά που είτε επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας είτε παρακολουθούν το χώρο με στόχο να κλέψουν φάρμακα, ή συνταγολόγια και σφραγίδες γιατρών, ή ότι άλλο βρουν μπροστά τους. Μάλιστα η κατάσταση είναι ακόμη πιο επικίνδυνη αν αναλογιστεί κανείς ότι στις περισσότερες εφημερίες βρίσκονται μόνο τρεις γυναίκες στο Κέντρο Υγείας.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι πριν λίγες μέρες άγνωστος ή άγνωστοι έσπασαν μια μεγάλη τζαμαρία 6 περίπου τ.μ. στην προσπάθειά τους να μπουν στο Κέντρο Υγείας για να κλέψουν αλλά εξαφανίστηκαν μόλις έγιναν αντιληπτοί από τους γιατρούς και τη νοσηλεύτρια.

“Η κατάσταση είναι απερίγραπτη και είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάτι τραγικό”, λένε γιατροί και νοσηλευτές που επισημαίνουν ότι παράλληλα με το πρόβλημα φύλαξης, το κέντρο Υγείας βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης.

Πέραν του μόνιμου προβλήματος της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρων, υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε γιατρούς αφού πλέον η βασική αρχή στο χώρο της δημόσιας υγείας είναι ότι όποιος αποχωρεί δεν αντικαθίσταται.

Το πρόβλημα αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα αφού επίκεινται και άλλες αποχωρήσεις γιατρών με συνταξιοδότηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ